Ιαπωνία: Εκατό αυτοκτονίες την ημέρα

Αυξάνονται οι αυτοκτονίες στην Ιαπωνία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τον Απρίλιο ξεπέρασαν τις εκατό κάθε ημέρα.
“Είναι το τέλος του οικονομικού έτους και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης δημιουργούν αυτήν την κατάσταση”, δήλωσε ο Γιασουγιούκι Σιμίζου, επικεφαλής της οργάνωσης Lifelink, που στόχο έχει την πρόληψη των αυτοκτονιών.
Ο μέσος όρος αυτοκτονιών στην Ιαπωνία είναι από τους υψηλότερους στον αναπτυγμένο κόσμο με 24 αυτοκτονίες ανά 100.00 ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, σε σύγκριση με 11 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τον Απρίλιο σημειώθηκε αύξηση 6% του αριθμού των αυτοκτονιών σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.
“Το πρόβλημα είναι ότι θεωρείται αναμενόμενο οι άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους να αυτοκτονούν.
Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα βοηθήσουν τους ανέργους να μένουν ζωντανοί”, επισημαίνει ο Σιμίζου, ζητώντας από την αστυνομία, ως πρώτο βήμα, να δημοσιοποιεί λεπτομερείς πληροφορίες για τις αυτοκτονίες.
Οι άνδρες μέσης ηλικίας είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεώτερων ανθρώπων που αυτοκτονούν.
Περισσότεροι από 30.000 Ιάπωνες αυτοκτονούν κάθε χρόνο.
Η Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία άρχισε την περασμένη χρονιά να δημοσιεύει μηνιαίες στατιστικές αυτοκτονιών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης