Τα ολόκληρα καρότα έχουν περισσότερα αντικαρκινικά οφέλη σε σχέση με τα κομμένα

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των καρότων είναι πιο ισχυρές αν αυτά είναι ολόκληρα και όχι κομμένα πριν το βράσιμο, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα βρασμένα ολόκληρα καρότα περιέχουν 25% περισσότερη από την αντικαρκινική ουσία φαλκαρινόλη.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Νιούκασλ, υπό τη δρα Κίρστεν Μπραντ, σύμφωνα με το BBC. Πειράματα σε ποντίκια στο παρελθόν από την ίδια ερευνήτρια, σε συνεργασία με Δανούς επιστήμονες, είχαν δείξει ότι όταν διατρέφονταν με φαλκαρινόλη, ανέπτυσσαν κατά 35% περίπου λιγότερους όγκους. Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το κόψιμο των καρότων αυξάνει την επιφάνεια από την οποία η ωφέλιμη αυτή ουσία μπορεί να διαρρεύσει στο νερό κατά το βράσιμο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το καρότο πρέπει να βράζεται ολόκληρο και να κόβεται στη συνέχεια, πράγμα που το κάνει πιο ωφέλιμο, αλλά και πιο γευστικό, επειδή τα σάκχαρα που δίνουν στο καρότο την χαρακτηριστική γλυκιά γεύση του, υπάρχουν σε μεγαλύτερες ποσότητες επίσης όταν το καρότο βράζεται ολόκληρο.

Δείτε επίσης