Η σκούρα σοκολάτα περιορίζει τη συναισθηματική πίεση

Οι ‘θεραπευτικές ιδιότητες’ της σοκολάτας στη συναισθηματική πίεση ενισχύονται από κλινική δοκιμή που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Journal of Proteome Research’.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι η κατανάλωση 40 γρ. σκούρας σοκολάτας την ημέρα, για διάστημα δυο εβδομάδων, μείωσε τα επίπεδα ορμονών του στρες στον οργανισμό ανθρώπων που αισθάνονταν πολύ πιεσμένοι. Το αγαπημένο γλυκό όλων, επίσης φάνηκε να διορθώνει σε ένα βαθμό άλλες βιοχημικές ανισορροπίες που συνδέονται με το στρες.

Ο Sunil Kochhar και οι συνεργάτες του τονίζουν τις αυξανόμενες επιστημονικές ενδείξεις ότι αντιοξειδωτικά και άλλες ωφέλιμες ουσίες που περιέχονται στη σκούρα σοκολάτα μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια και άλλες παθήσεις. Οι έρευνες επιπλέον υποδεικνύουν ότι η σοκολάτα μπορεί να μειώσει τη συναισθηματική πίεση. Μέχρι τώρα όμως υπήρχαν λίγες ενδείξεις από έρευνες σε ανθρώπους σχετικά με το πώς η σοκολάτα θα μπορούσε να έχει αυτό το αποτέλεσμα στον περιορισμό του στρες.

Οι ερευνητές παρατήρησαν μείωση στα επίπεδα ορμονών του στρες και άλλες βιοχημικές αλλαγές που συνδέονται με αυτό σε εθελοντές που ανέφεραν ότι ένιωθαν υψηλά επίπεδα πίεσης και κατανάλωσαν σκούρα σοκολάτα για δυο εβδομάδες. Όπως δήλωσαν, η έρευνα υποδεικνύει ότι η καθημερινή κατανάλωση 40 γρ. για διάστημα 2 εβδομάδων ήταν αρκετή για να αλλάξει το μεταβολισμό υγιών εθελοντών.

Πηγές: Journal of Proteome Research’.

Δείτε επίσης