Καθαρός αέρας και άσκηση κατά της κακής διάθεσης

Ο καθαρός αέρος και η άσκηση βοηθούν συνήθως στην άρση της κακής διάθεσης που επικρατεί στα τέλη του φθινοπώρου και το χειμώνα, ανακοίνωσε κορυφαίος γερμανός ψυχίατρος.
” Ένας λόγος για την κακή διάθεση είναι πως περνάμε λιγότερο χρόνο έξω και είμαστε λιγότερο δραστήριοι το χειμώνα”, δήλωσε ο Φρανκ Σνάιντερ, πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρίας Ψυχιατρικής, Ψυχοθεραπείας και Νευρικών Παθήσεων και διευθυντής του Τμήματος Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του ‘Ααχεν.
Ο Σνάιντερ δήλωσε ότι ο λήθαργος και η δυσκολία κατά την πρωινή έγερση δεν είναι κάτι σπάνιο κατά αυτή τη χρονική περίοδο.
Ο κυριότερος λόγος της “Εποχικής Συναισθηματικής Διαταραχής ” (SAD) ή “χειμερινής θλίψης” είναι η έλλειψη του ηλιακού φωτός.
Δεν πρόκειται για ασθένεια και για αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με την κλινική κατάθλιψη, τα κυριότερα συμπτώματα της οποίας είναι η έκδηλη θλίψη, η απάθεια, η έλλειψη ή η ελάχιστη ενέργεια που διαρκεί τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.
Κάποιος που παρουσιάζει αυτή τη σειρά των συμπτωμάτων πρέπει να επισκεφθεί το γιατρό του ή τον ψυχίατρο του.
Η θεραπεία με έντονο φως αποδείχθηκε αποτελεσματική σε πολλούς ανθρώπους που έπασχαν από κατάθλιψη, τονίζει ο δόκτωρ Σνάιντερ.

Δείτε επίσης