Υπάρχουν αισιόδοξοι και απαισιόδοξοι σκύλοι!

Μελέτη διαπίστωσε ότι κάποιοι σκύλοι γεννιούνται αισιόδοξοι και κάποιοι απαισιόδοξοι. Αν ο σκύλος σας καταστρέφει τα έπιπλα όταν εσείς λείπετε από το σπίτι, μπορεί να είναι …απαισιόδοξος, εξηγούν οι επιστήμονες.

“Γνωρίζουμε ότι η συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων επηρεάζει την κρίση τους και ότι οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι πιθανότερο να κρίνουν μία αμφιλεγόμενη κατάσταση θετικά”, λέει ο καθηγητής Μάικ Μέντι, συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ Ζωϊκής Ευημερίας και Συμπεριφοράς. “Αυτό που η μελέτη μας δείχνει είναι ότι το ίδιο ισχύει και για τους σκύλους”.

Για να μετρήσουν την ψυχολογία των σκύλων οι ερευνητές τους εκπαίδευσαν να αναγνωρίζουν ότι τα πιάτα στη μια πλευρά του δωματίου περιείχαν φαγητό, ενώ τα πιάτα στην άλλη ήταν άδεια. Στη συνέχεια τοποθέτησαν τα πιάτα σε “ουδέτερα” σημεία μεταξύ των δύο άκρων. Όπως οι χαρούμενοι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν την θετική πλευρά σε κάθε κατάσταση, έτσι και οι αισιόδοξοι σκύλοι έτρεχαν προς το πιάτο, περιμένοντας να βρουν φαγητό, ενώ οι απαισιόδοξοι δίσταζαν ή πήγαιναν προς το πιάτο βαριεστημένα.

Δείτε επίσης