Τα είδη του φλερτ

Το φλερτ μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή διασκέδαση, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που υποστηρίζει ότι η επιτυχία ενός φλερτ εξαρτάται ως ένα βαθμό από την εικόνα που έχει κάποιος για το “προσωπικό του ύφος” στο φλερτ.  Είτε κάποιος προτιμάει να πλησιάζει έναν άγνωστο σε ένα μπαρ, είτε να καθίσει και να περιμένει το αντικείμενο του πόθου του να πλησιάσει, είναι χαρακτηριστικά, που αν κάποιος τα αναγνωρίσει στον εαυτό του θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μίας σχέσης, σύμφωνα με τον Τζέφρι Χολ, επίκουρο καθηγητή Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο του Κάνσας.

Ο Χολ ολοκλήρωσε την έρευνά του με θέμα τον τρόπο που φλερτάρουν οι ενήλικες όταν βγαίνουν, ρωτώντας περισσότερους από 5.100 ανθρώπους για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για κάποιον ή κάποια.  Κατά τον Χολ, υπάρχουν ουσιαστικά πέντε είδη φλερτ: το σωματικό, το παραδοσιακό, το ευγενικό, το ειλικρινές και το παιχνιδιάρικο.

Ενδεικτικά ο Χολ αναφέρει ότι στο σωματικό φλερτ, οι άνθρωποι εκφράζουν το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον στον πιθανό σύντροφο και συχνά μπορούν να προχωρήσουν τη σχέση, να έχουν περισσότερη σεξουαλική χημεία και στενότερο συναισθηματικό δεσμό με τον/την σύντροφό τους.

Στο παραδοσιακό φλερτ, υπάρχει η τάση να αναμένεται ο άνδρας να κάνει το πρώτο βήμα με τις γυναίκες να αναλαμβάνουν περισσότερο τον παθητικό ρόλο. Σύμφωνα με τον Χολ, όσοι εκπρόσωποι και των δύο φύλων προτιμούν αυτό τον τύπο φλερτ, συνήθως επιλέγουν πιο “στενές επαφές”.

Υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι, των οποίων ο τρόπος που φλερτάρουν είναι “παιχνιδιάρικος” και στοχεύει περισσότερο στο να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, εξηγεί ο Χολ. Αυτοί οι άνθρωποι, προσθέτει, είναι λιγότερο πιθανό να συνάπτουν ουσιαστικές σχέσεις και με διάρκεια.

Δείτε επίσης