Κάνετε δίαιτα; Κρατήστε ημερολόγιο

Το στιλό μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από τη ζυγαριά όσον αφορά την απώλεια βάρους, ανακάλυψαν ειδικοί.

Η τήρηση καθημερινά ενός ημερολογίου γευμάτων είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους που χρησιμοποιούν όσοι πετυχαίνουν στη δίαιτα, δηλώνει ο Dr. Christopher J. Mosunic, του νοσοκομείου Greenwich στο Κονέκτικατ. H διατήρηση ημερολογίου μοιάζει με άσκηση που βοηθά στην απώλεια βάρους αν γίνεται σε σταθερή βάση.

Ο Mosunic να χωρίζει αυτούς που κάνουν δίαιτα σε δυο ομάδες. Όσους κρατούν ημερολόγιο και όσους δεν κρατούν. Η πρώτη ομάδα συνήθως πετυχαίνει.

Όσοι κάνουν δίαιτα και κρατούν ημερολόγιο επιτυγχάνουν περισσότερο επειδή καταγράφουν κάθε μπουκιά τροφής που καταναλώνουν, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πόσες θερμίδες καταναλώνουν καθημερινά.

Το ημερολόγιο βοηθά επίσης τους διαιτολόγους να παρακολουθούν τις διατροφικές συνήθειες και τη συμπεριφορά όσων κάνουν δίαιτα.

Ο Mosunic λέει ότι μια από τις σημαντικές διαφορές που μπορεί να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει είναι το πώς συμβαίνει η υπερβολική λήψη τροφής. Μπορεί κάποιος να το δει εστιάζοντας στο είδος του πρωινού, την αιτία που η γλυκόζη μειώνεται και καταλήγει να καταναλώνει το απόγευμα μεγάλη ποσότητα τροφών.

Κατά τον ίδιο, είναι σημαντικό να κρατάτε απλά το ημερολόγιό σας, να καταγράφετε ακόμα και τις μικρότερες ποσότητες τροφής και ιδανικά να το μοιράζεστε με κάποιον ειδικό στην απώλεια βάρους και τη διατροφή.

Δείτε επίσης