Τα αυγά στο πρωινό βοηθούν στην απώλεια βάρους

Η κατανάλωση αυγών στο πρωινό ενδεχομένως να συμβάλει στην απώλεια βάρους των ενηλίκων και να τους βοηθήσει να αισθάνονται μεγαλύτερη ενέργεια, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές. Η έρευνα, που διήρκεσε δυο μήνες και έγινε σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους ενήλικες, ηλικίας 25 έως 60 ετών, ανακάλυψε ότι αυτοί που έτρωγαν 2 αυγά για πρωινό σαν μέρος διατροφής μειωμένων θερμίδων έχασαν κατά 65% περισσότερο βάρος, είχαν κατά 61% μεγαλύτερη μείωση στο Δείκτη Μάζας Σώματος καθώς και μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν μπέγκελς για πρωινό. Τα επίπεδα χοληστερόλης HDL και LDL καθώς και τριγλυκεριδίων παρέμειναν τα ίδια και στις δυο ομάδες.

Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να διατηρούν πρόγραμμα δίαιτας και η έρευνα δείχνει ότι η επιλογή αυγών για πρωινό μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία του στόχου απώλειας βάρους.

Προφανώς ο αυξημένος κορεσμός και η ενέργεια λόγω της κατανάλωσης αυγών βοηθά τους ανθρώπους να υπακούν καλύτερα σε διατροφή μειωμένων θερμίδων, σημειώνει η επικεφαλής της έρευνας Nikhil V. Dhurandhar του Pennington Biomedical Research Center, στο Louisiana State University.

Δείτε επίσης