Tα μακριά πόδια είναι πιο ποθητά!

Άνθρωποι με ελαφρώς μακρύτερα πόδια είναι περισσότερο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο, υποδεικνύει νέα έρευνα. Πολωνοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι άντρες και γυναίκες προτιμούσαν τη φωτογραφία ενός ανθρώπου του οποίου τα πόδια μετά από επεξεργασία της εικόνας φάνηκαν 5% μακρύτερα από αυτά που ήταν στην πραγματικότητα. Ωστόσο, τα πολύ μακριά πόδια δεν είχαν την ίδια προτίμηση. Τα πόδια που μετά την επεξεργασία φαίνονταν μακρύτερα κατά 15% προτιμήθηκαν λιγότερο από την αρχική φωτογραφία που έδειχνε πόδια κανονικού μήκους. Η κανονική φωτογραφία φάνηκε το ίδιο ελκυστική με τα πόδια που είχαν επιμηκυνθεί κατά 10%.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Wroclaw επεξεργάστηκαν 7 φωτογραφίες αντρών και γυναικών με διαφορετικού μήκους πόδια και τις έδειξαν σε 218 εθελοντές και των δυο φύλων.

Τα μακριά πόδια δείχνουν υγεία, δήλωσε ο ερευνητής Dr Boguslaw Pawlowski. Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι μόνο οι Πολωνοί προτιμούν τα μακρύτερα πόδια. Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα μακρύτερα πόδια αποτελούν σημάδι καλύτερης υγείας.

Πρόσφατα, βρετανική έρευνα υπέδειξε ότι άνθρωποι με κοντά πόδια μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο στο συκώτι, για παράδειγμα.

Ο ψυχολόγος Dr George Fieldman, σημειώνει ότι, αν και τα πόδια δεν είναι το πρώτο που προσέχει κάποιος, η περιοχή αυτή του σώματος είναι σημαντική.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτοί με τα μακρύτερα πόδια φάνηκαν περισσότερο ελκυστικοί σε σχέση με αυτούς με τα πολύ μακριά πόδια, σημειώνει ενώ καταλήγει λέγοντας ότι οι άνθρωποι προτιμούν μια μικρή βελτίωση αλλά όχι τόσο μεγάλη που να γίνεται μη οικείο.

Δείτε επίσης