H κοινωνική δικτύωση μέσω ίντερνετ έλκει περισσότερο τις γυναίκες

Σύμφωνα με έρευνα οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν παγκοσμίως μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών επισκεπτριών απ’ ότι ανδρών, με το 75,8% όλων των γυναικών που συνδέονται στο διαδίκτυο να επισκέπτονται κάποιο τέτοιο σχετικό ιστότοπο, έναντι του 69,7% των ανδρών. Σύμφωνα με τα παραπάνω οι γυναίκες φαίνεται να έχουν μεγαλύτερα επίπεδα ενασχόλησης με ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απ’ ότι οι άνδρες. Αν και οι γυναίκες αποτελούν το 47,9% των συνολικά μεμονωμένων επισκεπτών στην κατηγορία «ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης», καταναλώνουν 57% των σελίδων και 57% του συνολικού χρόνου σε αυτούς τους ιστότοπους.

Οι γυναίκες περνούν σημαντικά περισσότερο χρόνο (5 ½ ώρες το μήνα) σε σχέση με τους άνδρες (4 ώρες) σ’ αυτά τα site, κάτι που δείχνει τον ισχυρό δεσμό τους παγκοσμίως με αυτά.

Το ποσοστό στις γυναίκες είναι υψηλότερο στη Λατινική Αμερική, όπου φτάνει το 94,1%, από όσες συνδέονται στο διαδίκτυο και στη Βόρεια Αμερική το 91%. Αντίστοιχα στην Ευρώπη φτάνει το 85,6% ενώ στην Ασία όπου πολλές περιοχές δεν έχουν δικτυακή κάλυψη και ισχύουν απαγορεύσεις, φτάνει το 54,9%. Παγκοσμίως, οι γυναίκες περνούν 20% περισσότερο χρόνο στα site αγορών σε σχέση με τους άνδρες.

Μεταξύ των διαφόρων επιμέρους υποκατηγοριών, τα site σύγκρισης αγορών και ένδυσης έφτασαν το μεγαλύτερο ποσοστό στις γυναίκες με 24, 8% και 18,7% αντίστοιχα. Στις ΗΠΑ συγκεκριμένα, οι γυναίκες είναι πιο «άπληστοι» αγοραστές απ’ ότι οι άνδρες, καθώς το 12,5% των γυναικών χρηστών έναντι του 9,3% των ανδρών κάνουν αγορές από το Ίντερνετ.

Τα sites για την υγεία έχουν γενικά τις μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών με χάσμα 6 περίπου μονάδων παγκοσμίως. Στις περισσότερες χώρες, οι γυναίκες σπαταλούν πολύ περισσότερο χρόνο βλέποντας βίντεο, αλλά ακόμα περισσότερο στο ΥouΤube σε σχέση με τους άνδρες.

Η κοινωνική δικτύωση συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και στα δύο φύλα, εισχωρώντας με σχετικές δραστηριότητες σε εστιατόρια, παμπ, και επαγγελματικούς χώρους. Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προωθούν τις δραστηριότητές τους μέσω των διαφόρων site και μεταμορφώνουν και εμπλουτίζουν τη δουλειά τους μετατρέποντας την πελατειακή βάση τους σε μικρή κοινωνία.

Δείτε επίσης