Η μαύρη σοκολάτα έχει πολλά αντιοξειδωτικά

Αμερικανοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών για το πλήθος των ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει η σοκολάτα στον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη η σοκολάτα επιδρά πιο ευεργετικά στον οργανισμό απ΄ ό,τι πολλά φρούτα. Ειδικοί του Κέντρου Υγείας και Διατροφής Ηershey διαπίστωσαν ότι η μαύρη σοκολάτα διαθέτει πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς και πολυφαινόλες που προστατεύουν τον οργανισμό ακόμη και από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι η σοκολάτα πρέπει να καταχωρηθεί στη λίστα των σούπερ τροφών» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Chemistry Central Journal». Με τον όρο σούπερ τροφές χαρακτηρίζονται οι τροφές που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία εμποδίζουν την αλλοίωση και τελικά την καταστροφή των υγιών κυττάρων.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα και συγκρίσεις με τη μαύρη σοκολάτα, το κακάο, διάφορα είδη ροφημάτων σοκολάτας καθώς και πολλά είδη φρουτοχυμών. Οπως διαπίστωσαν, η αντιοξειδωτική δράση της μαύρης σοκολάτας υπερέχει από εκείνη όλων των άλλων ειδών σοκολάτας και πολλών φρούτων. Τη δεύτερη πιο ευεργετική δράση έχει σύμφωνα με τη μελέτη το κακάο. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι ζεστές μορφές σοκολάτας δεν προσφέρουν κάτι στον οργανισμό γιατί η αύξηση της θερμοκρασίας καταστρέφει τα αντιοξειδωτικά συστατικά της.

Δείτε επίσης