“Αποβολή” για τα ανθυγιεινά τρόφιμα από τα σχολεία

Τέλος στα ανθυγιεινά σνακ στα σχολικά κυλικεία βάζει το υπουργείο Υγείας με νέο αυστηρό κατάλογο που περιλαμβάνει με τι θα τρέφονται τα παιδιά στα σχολεία τους. Έτσι λοιπόν, αποβολή παίρνουν αλλαντικά, τυρόπιτες και σοκολάτες… Τη θέση τους θα πάρουν φρέσκοι χυμοί, λαχανικά και δημητριακά. Μάλιστα όποιοι εντοπιστούν να συνεχίσουν να πουλούν τυροπητοειδή και άλλες λιχουδιές που λατρεύουν τα παιδιά αλλά δεν είναι υγιεινές, θα το πληρώσουν ακριβά… αφού θα τους επιβληθούν χρηματικά πρόσωπα. «Όλα αυτά αναμένονται να λειτουργήσουν μέχρι τον Απρίλιο», λέει ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης.

Το υπουργείο Υγείας έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνοντας υπόψη πρόσφατη μελέτη της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, σύμφωνα µε την οποία το 31,2% των αγοριών και το 26,5% των κοριτσιών στη χώρα µας από 6 έως 12 ετών είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.Η αναπροσαρµοσµένη λίστα θα αναρτηθεί σε δηµόσια διαβούλευση από σήµερα, Τετάρτη και σε 20 ηµέρες αναµένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Παράλληλα, σύµφωνα µε τον υφυπουργό Υγείας Χρήστο Αηδόνη, «θα ιδρυθεί άµεσα και ο κατάλληλος ελεγκτικός µηχανισµός ο οποίος θα επιβάλλει υψηλά χρηµατικά πρόστιµα τη στιγµή που οι αρµόδιοι εντοπίσουν παράβαση. Όλα αυτά αναµένεται να λειτουργήσουν µέχρι τον Απρίλιο».

Δείτε επίσης