Η σοκολάτα διχάζει τους επιστήμονες της Υγείας

Η μαύρη σοκολάτα έχει αρκετές θερμίδες, από την άλλη όμως ορισμένες μελέτες έδιξαν ότι είναι επίσης πλούσια σε πολυφαινόλες, χημικές ουσίες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια. Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της χοληστερίνης.

Η νέα έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Χαλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Στιβ Ατκιν, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetic Medicine, σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσε ότι το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης έπεσε σε ένα μικρό αριθμό διαβητικών, στους οποίους είχαν δοθεί μπάρες μαύρης σοκολάτας επί 16 εβδομάδες, ενώ η HDL («καλή») χοληστερίνη τους παράλληλα αυξήθηκε.

Πάντως, οι ερευνητές της μη κυβερνήτικής οργάνωσης Diabetes UK δήλωσαν ότι τα υψηλά λιπαρά και σάκχαρα της μαύρης σοκολάτας μπορούν να αντισταθμίσουν τα οφέλη για το διαβήτη ή την καρδιά. Όπως είπαν, η νέα έρευνα δεν πρέπει να εκληφθεί ως «πράσινο φως» για την κατανάλωση περισσότερης σοκολάτας, καθώς μπορεί αυτή να προκαλέσει τελικά περισσότερη ζημιά παρά ωφέλεια.

Δείτε επίσης