Δηλητήριο αράχνης μπορεί να λύσει προβλήματα στύσης!

Σύμφωνα με μια έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, το τσίμπημα της Βραζιλιάνικης αράχνης ή αράχνης της μπανάνας θα μπορούσε να αποδειχθεί ωφέλιμο για όσους παρουσιάζουν προβλήματα στύσης. Ο λόγος για την αράχνη με το επιστημονικό όνομα Phoneutria nigriventer, η οποία ενδημεί στη νότια και κεντρική Αμερική. Επιστήμονες από το Ιατρικό Κολέγιο της Τζόρτζια στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι στο δηλητήριο αυτού του μικρού οκτάποδου ζώου κρύβεται η λύση στα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, αφού ένα τσίμπημά του αρκεί για να χαρίσει στον άνδρα στύση που διαρκεί μέχρι και τέσσερις ώρες!

Η δρ. Κένια Νούνες, φυσιολόγος στο κολέγιο και επικεφαλής της μελέτης, εξήγησε: «Το δηλητήριο της αράχνης Phoneutria nigriventer είναι μία πλούσια μίξη αρκετών τοξινών με διαφορετική δραστηριότητα. Εξαιτίας αυτών, όταν μια αράχνη τσιμπήσει έναν άνθρωπο, παρατηρούμε διαφορετικά συμπτώματα συμπεριλαμβανόμενου του πριαπισμού, μία κατάσταση στην οποία το πέος βρίσκεται σε παρατεταμένη στύση».

Άλλες παρενέργειες από το τσίμπημα της συγκεκριμένης αράχνης περιλαμβάνουν την απώλεια του ελέγχου των μυών, έντονο πόνο, δυσκολία αναπνοής ακόμη και θάνατο ως αποτέλεσμα της έλλειψης οξυγόνου αν το θύμα δεν λάβει γρήγορα αντίδοτο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δρ. Νούνες και την ομάδα της, το δηλητήριο της Phoneutria nigriventer κρύβει το μυστικό στα προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Για τις ανάγκες της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, η δρ. Νούνες χρησιμοποίησε υπερτασικά ποντίκια με σοβαρά προβλήματα στύσης. Διαπίστωσε ότι τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε η τοξίνη PnTx2-6 εμφάνισαν στύσεις χωρίς παρενέργειες. «Ανακαλύψαμε τη τοξίνη που ευθύνεται για τη στύση και διεξήγαμε πειράματα χρησιμοποιώντας υπερτασικά ποντίκια με προβλήματα στύσης. Η τοξίνη επανέφερε σε φυσιολογικά επίπεδα τη στυτική δυσλειτουργία των ζώων που αντιμετώπιζαν πρόβλημα», είπε η δρ. Νούνες.

Δείτε επίσης