Diet Tube: Κετογενής δίαιτα υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών

Μια δίαιτα που ονομάζεται Diet Tube, υπόσχεται γρήγορο χάσιμο βάρους. Η δίαιτα που βασίζεται στη λιποδιάλυση και την κετογένεση, επιτρέπει  μέσα σε 10 ημέρες το χάσιμο του 10% τους σωματικού βάρους . «Πρόκειται περισσότερο για μία ειδική τεχνική διατροφής», εξηγεί ο Μάρκο Γκασπαρόττι καθηγητής, πλαστικός χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής της μεθόδου.

Η βασική αρχή του Diet Tube είναι ίδια μ’ αυτή της δίαιτα Άτκινς, δηλαδή περικοπή των υδατανθράκων. Επιπλέον, χορηγούνται μέσω ενός ρινογαστρικού σωλήνα οι πρωτεΐνες που χρειάζεται ο οργανισμός. Η τροφή αυτόματα παρέχεται όλο το 24ωρο βρίσκεται μέσα σε ένα μικρή τσάντα ώμου, που ζυγίζει περίπου ένα κιλό και την οποία θα πρέπει να κουβαλάει μαζί του ο ασθενής σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.  Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεχνάει να τρώει και απλώς πίνει νερό, τσάι και καφέ.  Όταν περάσουν οι δέκα ημέρες, για τις επόμενες δύο εβδομάδες, δίνεται ένα πρόγραμμα διατροφής.

Ο σκοπός αυτή της δίαιτας, που προφανώς απευθύνεται στους πολύ παχύσαρκους οι οποίοι έχουν αποτύχει να χάσουν κιλά με άλλες δίαιατες, είναι να αλλάξει το μεταβολισμό για να ενεργοποιήσει τη λιποδιάλυση. «Για αυτό το λόγο η θεραπεία επικεντρώνεται σε μικρό χρονικό διάστημα, καθορίζεται από τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ανθρώπου, πραγματοποιείται κάτω από αυστηρό κλινικό έλεγχο και μόνο με ιατρική συνταγή. Οι μοναδικές αντενδείξεις είναι η νεφρική ανεπάρκεια, η κύηση και οι ηλικίες κάτω των 14 ετών», συμπληρώνει ο καθηγητής.

Αμφισβητήσεις κατά πόσο μπορεί να πετύχει αυτό το σύστημα υπάρχουν, όπως και σε όλα τα πράγματα άλλωστε. Όμως εδώ και τρία χρόνια που έχει δοκιμαστεί η μέθοδος στην Ιταλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες  και σε άλλες χώρες του κόσμου, έχει δείξει αποδειγμένα αποτελέσματα, ισχυρίζεται ο Γκασπαρόττι. Με δέκα διαφορετικά προγράμματα όπως το Diet Tube Holiday, το Mamma in forma ή το Diet Tube Manager που έχει και τη μεγαλύτερη ζήτηση θωρείται ένας γρήγορος τρόπος να ξαναβρεί κάποιος τη φόρμα του.

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται από τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνο, μέλος της  Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς  Ένωσης.

Δείτε επίσης