Χωρίζουν μέσω facebook!

Mια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την αμερικανική εταιρεία Lab42 Market Research βρήκε προς μεγάλη έκπληξη ότι το 33% των Αμερικανών έληξε μία προσωπική σχέση μέσω sms, email ή μηνυμάτων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook. Μάλιστα, οι απαντήσεις αυτές δεν ανήκαν σε εφήβους αλλά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.  Ακόμα, από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι περίπου το 45% των ζευγαριών επικοινωνεί κυρίως μέσω μηνυμάτων στο facebook, γεγονός που υπογραμμίζει την νέα τάση επικοινωνίας που επικρατεί στηνεποχή μας.

Άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο της έρευνας, αποτέλεσε η συμπεριφορά ως προς την επιλογή «Προσωπική Κατάσταση» στο facebook. Σε αυτήν οι χρήστες μπορούν, εάν το επιθυμούν, να δηλώνουν εάν είναι ελεύθεροι, δεσμευμένοι, αρραβωνιασμένοι ή παντρεμένοι και με ποιόν. Το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πρώτη κίνηση μετά τον χωρισμό ήταν να αλλάξει την προσωπική του κατάσταση στο facebook, ενώ το 38% ανέφερε ότι ενημέρωσε την προσωπική του κατάσταση στο facebook αφότου είχε δημιουργήσει μία νέα σχέση.

Φαίνεται πωε σε μια εποχή όπου ο ψηφιακός κόσμος μοιάζει να έχει αντικαταστήσει τον πραγματικό, οι συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο αραιώνουν και υποκαθίστανται με τον ηλεκτρονικό λόγο.

Δείτε επίσης