Οι άνδρες θέλουν συγκεκριμένο τύπο γυναίκας

Μια αμερικανή έρευνα, που μελέτησε τις αντιδράσεις 4.000 ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 70 ετών, κατέληξε ότι οι άνδρες συμφωνούν κατά πολύ μεταξύ τους για το ποια γυναίκα είναι πιο ελκυστική, σε αντίθεση με τις γυναίκες που οι γνώμες τους απέχουν πολύ για το ποιος άντρας είναι πιο ελκυστικός. Η έρευνα έγινε από τον ψυχολόγο Ντάστιν Γουντ του αμερικανικού πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ και την Κλόντια Μπρέμποου του Κολλεγίου Κουίνς και δημοσιεύτηκε στο «Journal of Personality and Social Psychology».

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες συναινούν πολύ περισσότερο για το ποια γυναίκα βρίσκουν πολύ ή καθόλου ελκυστική, σε σχέση με τις γυναίκες οι οποίες εμφανίζουν μεγάλες διαφωνίες μεταξύ τους για το ποιος άνδρας είναι πιο ελκυστικός.  Οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες εθελοντές φωτογραφίες ανδρών και γυναικών και τους ζήτησαν να τις βαθμολογήσουν από πλευράς ελκυστικότητας, από  μηδέν έως 10. Προηγουμένως, οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τα πρόσωπα των φωτογραφιών με βάση ορισμένα επιμέρους χαρακτηριστικά, όπως η αυτοπεποίθηση, η ευαισθησία, το στιλ, οι σωματικές καμπύλες και οι μυς, τα αρρενωπά/θηλυκά στοιχεία, η περιποιημένη εμφάνιση, η κομψότητα κ.α., ώστε οι ερευνητές να μπορούν να καταλάβουν ποια κοινά χαρακτηριστικά είναι αυτά που αρέσουν περισσότερο στους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα, όσον αφορά στο άλλο φύλο.

Οι άνδρες  επιθυμούν συγκεκριμένο τύπο γυναικών

Οι κρίσεις των ανδρών για τις γυναίκες ήταν πολύ ομόφωνες. Οι γυναίκες που έπαιρναν 10άρια ήταν οι ίδιες και αυτές που έπαιρναν μηδέν επίσης. Οι άνδρες βασίστηκαν πρωτίστως στα σωματικά χαρακτηριστικά των γυναικών, με ιδιαίτερη προτίμηση σε γυναίκες λεπτές που αποπνέουν γοητεία και αυτοπεποίθηση. Από την άλλη, οι γυναίκες ως ομάδα έδειξαν σχετική προτίμηση σε λεπτούς και μυώδεις άνδρες, αλλά εμφάνισαν σημαντικές διαφωνίες για το πόσο ελκυστικοί ήταν οι άνδρες στις φωτογραφίες που τους έδειξαν. Αρκετές γυναίκες βαθμολόγησαν πολύ ψηλά άνδρες, τους οποίους άλλες γυναίκες βαθμολόγησαν πολύ χαμηλά, ένα φαινόμενο που δεν παρατηρήθηκε στους άνδρες όταν βαθμολόγησαν τις γυναίκες.

Η διαπίστωση αυτή, κατά τους ερευνητές, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι οι άνδρες «κυνηγούν» λίγο-πολύ τις ίδιες γυναίκες ενώ αντίθετα οι γυναίκες είναι πολύ πιο δεκτικές σε μια μεγαλύτερη “ποικιλία” ανδρών.

Δείτε επίσης