Ίδρυμα Ευγενίδου – Χειμώνας στη Διαδραστική Έκθεση

Για τρία Σαββατοκύριακα, από τις 14 έως τις 29 Ιανουαρίου, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει την ενότητα «Χειμώνας στη Διαδραστική Έκθεση».

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

– Ώρα 13.30 έως 14:10 – Πειράματα (προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες). Ομίχλη, σύννεφα καπνού, παγωμένος αέρας και άλλα πολλά δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια της επιστήμης. Ο μυστηριώδης κόσμος του υγρού αζώτου και τι συμβαίνει στους 196 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

– Ώρα 16:00 έως 17:00 – Εργαστήρι Χειμερινών Κατασκευών (προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες). Στη δραστηριότητα αυτή, μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν κατασκευές με χειμερινό θέμα. Μεταξύ άλλων θα κατασκευάσουν το δικό τους επιτραπέζιο διακοσμητικό. Η κατασκευή θα περιλαμβάνει ένα χειμερινό τοπίο και χειροκίνητο μηχανισμό που θα ρίχνει τεχνητό «χιόνι».

– Ώρα 17:30 έως 18:00 – Μικρές Ιστορίες Επιστήμης: Αρχαία ελληνική αστρονομία (προτείνεται για παιδιά άνω των δέκα ετών και ενήλικες). Ένα ταξίδι στα βάθη ξεχασμένων αιώνων, όταν οι αρχαίοι Έλληνες προσπάθησαν να περιγράψουν τον κόσμο και τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων. Ιστορίες από τον 6ο αιώνα π.Χ. από τις κρυστάλλινες σφαίρες του Αριστοτέλη μέχρι την εποχή του πιο σημαντικού αστρονόμου των ελληνιστικών χρόνων, του Πτολεμαίου. Ποιοι πίστευαν ότι η Γη είναι κυλινδρική, ποιοι ότι είναι επίπεδη, ποιοι ότι είναι σφαιρική και ακίνητη και πώς όλες αυτές οι θεωρίες οδήγησαν σε μια νέα θέαση του κόσμου.

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι επιθυμούν να συνδυάσουν επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση και παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μπορούν να προμηθευτούν το συνδυαστικό εισιτήριο από τα ταμεία του Ιδρύματος Ευγενίδου ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης