Πτώση της θερμοκρασίας

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, ενώ παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, τοπικά στα βόρεια ισχυρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια του νόμου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν στα ανατολικά του νόμου. Το θερμόμετρο θα δείξει από -01 (μείον ένα) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονόνερο στις θαλάσσιες- παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνι στις υπόλοιπες. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι έντονα βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Στη δυτική- κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Aνεμοι: στην ανατολική Μακεδονία- Θράκη βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στις υπόλοιπες από -02 (μείον δυο) έως 02 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Aνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -03 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση το βράδυ.

Aνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -01 (μείον ένα) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Aνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στην Κρήτη θα ενισχυθούν τοπικά μέχρι 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Aνεμοι: στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 και στα νότια δυτικοί 4 με 6 τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης