Αφιέρωμα στον Σερζ Γκενσμπούργκ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα μοναδικό μπαλέτο – βασισμένο στο θρυλικό άλμπουμ του Σερζ Γκενσμπούργκ, «L’ Homme a tete de Chou», που κυκλοφόρησε το 1976- παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο διάσημος χορογράφος Ζαν Κλοντ Γκαλοτά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 23 Φεβρουαρίου (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, ώρα έναρξης 20.30). Στο άλμπουμ ο ήρωας γνωρίζει ένα κορίτσι, μετά το σκοτώνει και στο τέλος καταλήγει στο ψυχιατρείο.

Ο επαναστατικός Γάλλος τραγουδοποιός και συνθέτης, για τον οποίο τραγούδησαν η Μπριζίτ Μπαρντό, η Κατρίν Ντενέβ, η Τζέιν Μπίρκιν, η Ζιλιέτ Γκρεκό, η Ιζαμπέλ Ατζανί, η Φρανσουάζ Αρντί, η Μαριάν Φέιθφουλ, η Βανέσα Παραντί και η Φρανς Γκαλ, έφυγε από την ζωή πριν από 20 χρόνια, παραμένει όμως η μεγαλύτερη ιδιοφυία της γαλλικής μουσικής του 20ού αιώνα.

Έχει μείνει αξέχαστος για τις δημιουργίες του, όπως το ανατρεπτικό «Je t’aime… moi non plus», που χαρακτηρίστηκε ως το απόλυτο ερωτικό τραγούδι αλλά και για την πληθωρική του προσωπικότητα.

Από τηn τζαζ και το σουίνγκ στην μπαλάντα και από την ποπ και την καθαρόαιμη ροκ στη ρέγκε και τη ντίσκο, ο Σερζ Γκενσμπούργκ ταξίδεψε σε όλα τα είδη της μουσικής, αφήνοντας ανεξίτηλα τη σφραγίδα του σε καθένα από αυτά.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης