Απόκριες 2012: Παραδοσιακό καρναβάλι στη Τρίπολη

O δήμος Τρίπολης με σύμμαχό του τον εθελοντισμό και τη δημιουργικότητα, διοργανώνει και φέτος, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αποκριάτικες εκδηλώσεις που ξεκινούν την προσεχή Κυριακή 19 Φεβρουαρίου κι ολοκληρώνονται με τα παραδοσιακά Κούλουμα στο λόφο της Κάρτσοβας.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11.00 το πρωί με παιδική γιορτή στην Πλατεία Άρεως. Αγαπημένοι ήρωες των παιδιών, ξυλοπόδαροι, κλόουν, μάγοι, μια τεράστια χιονόμπαλα, ένα μεγάλο πειρατικό καράβι, μπαλονοκατασκευές, face painting κι εργαστήρι κατασκευής αποκριάτικης μάσκας, θα διασκεδάσουν τα παιδιά.

Το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού με αφετηρία και λήξη την οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Το παιγνίδι οργανώνεται από το δήμο Τρίπολης, το 3ο Σύστημα Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς από τις 14:30 ξεκινά η καρναβαλική παρέλαση από την κεντρική πλατεία και τερματισμός στην πλατεία Σέχι, όπου θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ολοκληρώνεται με τα πατροπαράδοτα κούλουμα στο λόφο της Κάρτσοβας, όπου ο δήμος θα προσφέρει σε ντόπιους κι επισκέπτες παραδοσιακό σαρακοστιανό γεύμα, με τη συνοδεία δημοτικής μουσικής.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης