Η Μάρθα Άργκεριχ για τρεις συναυλίες στο Μέγαρο Μουσική

Ένας ζωντανός μύθος του πιάνου και μια από τις συγκλονιστικότερες ερμηνεύτριες των τελευταίων 50 χρόνων, η Μάρθα ‘Αργκεριχ, έρχεται τον Μάρτιο στην Αθήνα, για να εμφανιστεί με εκλεκτούς και κορυφαίους σολίστ σε ένα μοναδικό πρόγραμμα μουσικής δωματίου σε τρείς συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, ώρα 20:30μμ).

Συμμετέχει η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

Η Μάρθα ‘Αργκεριχ καταφθάνει στη χώρα μας με τη μουσική «οικογένεια» που από χρόνια έχει δημιουργήσει, με μέλη της μεγάλους αστέρες σολίστ, καταξιωμένους ερμηνευτές, αλλά και νέους μουσικούς που έχουν ξεχωρίσει.

Την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο Γιούρι Μπασμέτ την πρώτη ημέρα και ο Ζεράρ Κόρστεν τις δύο επόμενες.

Το πρόγραμμα των συναυλιών, που θα πραγματοποιηθούν στις 10,11 και 12 Μαρτίου, περιλαμβάνει έργα των Σαιν Σανς, Σούμαν, Μότσαρτ και Σοστακόβιτς ( 10/3), Μότσαρτ, Ραβέλ, Σοστακόβιτς, Σούμαν, Καμπαλέφσκι και Χάϊντν (11/3), Στραβίνσκι και Μπαχ (12/3).

Γεννημένη στο Μπουένος ‘Αιρες, η Μάρθα ‘Αργκεριχ έκανε την πρώτη της εμφάνιση στα πέντε της χρόνια και μέχρι τα 16 της είχε κερδίσει τα πρώτα βραβεία στους σημαντικούς ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

Στα εννέα της, πριν παίξει σε ένα κοντσέρτο του Μότσαρτ, γονάτισε και σκέφτηκε: «αν κάνω λάθος σε μια νότα, θα πεθάνω». Η τελειομανία την ακολουθεί από τότε. «Πάντα αμφιβάλλω, πάντα είμαι αβέβαιη, ψάχνω. Αν είναι κανείς πολύ ικανοποιημένος ή εγκαταλείπεται στη ρουτίνα, είναι καταστροφή».

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης