Παπαδιαμάντης και «’Ονειρο στο κύμα» στο Ακροπόλ

Το πασίγνωστο διήγημα «’Ονειρο στο κύμα», παρουσιάζει το θέατρο Ακροπόλ, από τις 13 Μαρτίου και κάθε Τρίτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων».

Σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου και ερμηνεία του ίδιου σε έναν θεατρικό μονόλογο, το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών, το περασμένο καλοκαίρι.

Σε ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, ο σκηνοθέτης, ευρηματικά παρουσιάζει την ιστορία ενός μικρού βοσκού που έζησε σε μία νύχτα την ερωτική αποθέωση.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα διήγημα όπου περιγράφεται μέσα από την αφήγηση ενός άντρα που θυμάται τον πρώτο του έρωτα, το γυμνό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική λογοτεχνία.

Στη παράσταση «’Ονειρο στο κύμα» ο Θανάσης Σαράντος, που έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με το έργο του Παπαδιαμάντη, κρατά τον ρόλο του αφηγητή- δικηγόρου, παρακολουθεί τη δράση ανάμεσα στα δύο βασικά πρόσωπα, τον νεαρό βοσκό και τη λουόμενη Μοσχούλα, πρόσωπα που εμφανίζονται μέσω προβολών.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Εύας Μανιδάκη, ενώ ο σκηνικός χώρος κατά τη διάρκεια της παράστασης μετασχηματίζεται, από θάλασσα, σε γκρεμό- τόπο της ονειρικής συνάντησης των δύο νέων.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης