Οι κατά Σαββόπουλο «Αχαρνής» και «Πλούτος» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τις διασκευές που έκανε σε δυο κλασικές κωμωδίες του Αριστοφάνη («Αχαρνής» και «Πλούτος») πριν από 35 χρόνια, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 3 και 4 του ερχόμενου Μαΐου, ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Η μουσική και τα τραγούδια από τα δύο μουσικοθεατρικά εγχειρήματα του τραγουδοποιού θα παρουσιαστούν στο πρώτο μέρος της συναυλίας από τον ίδιο το Διονύση Σαββόπουλο και 16 μουσικούς και τραγουδιστές, καθώς και τη Χορωδία των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν γνωστά τραγούδια τού Διονύση Σαββόπουλου από το σύνολο σχεδόν της δισκογραφικής δουλειάς του («Φορτηγό», «Το Περιβόλι Του Τρελού», «Βρώμικο Ψωμί», «Δέκα Χρόνια Κομμάτια», «Ρεζέρβα», «Τραπεζάκια Έξω» και «Χρονοποιός»).

Οι κατά Σαββόπουλο «Αχαρνής» πρωτοπαρουσιάστηκαν στην μπουάτ «ΡΗΓΑΣ» της Πλάκας το Δεκέμβριο του 1976 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο το φθινόπωρο του 1977 (Λύρα). Ακολούθησε ο «Πλούτος», για τον οποίο ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραψε τη μουσική και μετέφρασε τα χορικά το 1985 για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Επίδαυρο το ίδιο εκείνο καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Louca Ronconi. Το μουσικό έργο κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1996.

Τα συνολικά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν υπέρ του Ταμείου Yποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη , Ιωάννινα και Τίρανα Αλβανίας), με σκοπό την παροχή μερικών ή ολικών απαλλαγών από δίδακτρα σε οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, είναι μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός, μη επιχορηγούμενος από το κράτος, ο οποίος διαθέτει την περιουσία και τα εισοδήματά της για τη λειτουργία των Σχολείων της.

Δείτε επίσης