Συναυλίες Χ. Αλεξίου και Δ. Γαλάνη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Κατηγορηματικά «όχι» στην πολιτική και την όποια ενασχόληση και «επαγγελματική» εμπλοκή μ’ αυτή – πέραν αυτής του ενεργού πολίτη- δήλωσαν από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκονται ενόψει της σειράς συναυλιών τους στο Μέγαρο Μουσικής, οι δύο μεγάλες ερμηνεύτριες Δήμητρα Γαλάνη και Χάρις Αλεξίου.

Το «κατηγορηματικό όχι» στην πολιτική όμως των δύο ερμηνευτριών, συνοδεύτηκε από το «ηχηρό» και «εύηχο» ναι στην τέχνη καθώς όπως έλεγε η Δήμητρα Γαλάνη στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: «η τέχνη είναι ο τρόπος να δεις την αλήθεια χωρίς την οδύνη της».

Σε ερώτηση ποια είναι η συμβολή των καλλιτεχνών στην «καλυτέρευση της ζωής μας» οι δυο ερμηνεύτριες δήλωσαν πως ορισμένοι καλλιτέχνες μιλούσαν πάντα με το έργο τους και για τη χαρά της δημιουργίας. «Οι καλλιτέχνες δεν είναι μαϊντανοί να συμμετέχουν σε «αγοραίες» τηλεοπτικές και μη εκπομπές. Μιλούν με το έργο τους. Στην Ελλάδα μάλλον έχουμε «κοντή» μνήμη. Είναι καιρός να επαναπροσδιορισθούμε. Όλοι μας», δήλωσε η κ. Γαλάνη.

Στις τέσσερις συναυλίες της Θεσσαλονίκης οι δύο καλλιτέχνιδες θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το σύνολο της πολυετούς καριέρας τους, υπό τον τίτλο «Μπλε βελούδο».

«Αυτά τα τραγούδια είναι η ίδια μας η ζωή. Ελπίζω, η ζωή όλων μας» τόνισε η κ. Αλεξίου.

Οι συναυλίες θα δοθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 29, 30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου στις 9 το βράδυ. Τα εισιτήρια στοιχίζουν 20, 25, 35, 40, 45, 50 και 55 ευρώ.

Δείτε επίσης