Το Μπαλέτο Mπεζάρ στο Θέατρο Μπάντμιντον

Μορίς Μπεζάρ και πάλι στην Αθήνα. Τρία από τα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου του θρυλικού χορογράφου μεταξύ των οποίων και το εμβληματικό Μπολερό θα παρουσιαστούν από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στην Αθήνα, προκειμένου να επανασυστήσουν στο νεότερο κοινό τις χορογραφίες και τα μπαλέτα του Μπεζάρ που τον κατέταξαν στο πάνθεον των αθανάτων.

Τα έργα «Μπολερό», «Διόνυσος» και «Synkope» θα παρουσιαστούν στο θέατρο Μπάντμιντον στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για τα 25 χρόνια από την ίδρυση των Μπαλέτων, έργο ζωής του χορογράφου που υπήρξε λάτρης της Ελλάδας.

Με τις τρεις αυτές χορογραφίες θα πραγματοποιήσει, το Μπαλέτο, τη φετινή του παγκόσμια περιοδεία, κάνοντας στάση τον Ιούνιο του 2012 στο Θέατρο Μπάντμιντον.

Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του Μορίς Μπεζάρ και το συγκρότημα χορού του πραγματοποιεί συνεχόμενες περιοδείες ανά τον κόσμο.

Ο Ζυλ Ρομάν, σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου, που έχει ορίσει ο ίδιος ο Μωρίς Μπεζάρ, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το έργο του δασκάλου του, ακολουθώντας πιστά τα βήματά του και προσφέροντας μια σειρά από παραστάσεις, που συζητιούνται και ξεχωρίζουν.

Στη χορογραφία του Διονύσου,-παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 1985 στην Επίδαυρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αθήνας, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης- ένας Έλληνας αφηγείται το μύθο του Διονύσου, τη θαυμαστή γέννησή του και τον έξαλλο χορό του, εκεί που η Ελλάδα και η Μέση Ανατολή συναντιούνται, στο Πέρασμα για την Ινδία.

Το μπαλέτο “Διόνυσος” δημιουργήθηκε, τροποποιήθηκε και ενδυναμώθηκε στο Μιλάνο το 1984, καθώς κατάφερε και καθιερώθηκε, αμέσως, ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του πλούσιου ρεπερτορίου του Μπεζάρ.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, το φουαγιέ του Θεάτρου θα φιλοξενήσει έκθεση με κοστούμια μεγάλων παραστάσεων των Μπαλέτων.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης