Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική έκθεση με έργα φτιαγμένα από τρόφιμα

Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική έκθεση, με έργα φτιαγμένα από τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, θα παρουσιαστεί σε αίθουσα του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Έλληνες εικαστικοί, αρχιτέκτονες και ερασιτέχνες δημιουργοί από όλη τη χώρα και το εξωτερικό κατέθεσαν τις δημιουργίες τους, χρησιμοποιώντας ως βασικό συστατικό των έργων τους συσκευασμένα τρόφιμα, όπως κονσέρβες, ξηρά τροφή, όσπρια, ζυμαρικά, παιδικές τροφές σε σκόνη, αλεύρι και ζάχαρη.

Όλα τα έργα που συμμετείχαν στον 1ο Διεθνή Εικαστικό Διαγωνισμό FeedHope, με φιλανθρωπικό σκοπό, θα εκτεθούν στο κτίριο των Μύλων Μελισσάρη, στην οδό Μοναστηρίου 119, από τις 22 έως τις 29 Απριλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή, 22 Απριλίου, οπότε και θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές.

Ο διαγωνισμός που διοργάνωσε ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου και το διαδικτυακό περιοδικό www.decobook.gr, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 31 ατομικών και ομαδικών έργων.

Στόχος του διαγωνισμού, που προκηρύχτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν να αναδείξει και να προάγει την εικαστική δημιουργία, πετυχαίνοντας μέσω των συμμετεχόντων έργων και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν να συγκεντρωθούν τρόφιμα τα οποία θα δοθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης