Πρωτοβουλία από δήμο Πειραιά για τον διαβήτη

Με κεντρικό σύνθημα «Μάθε για το διαβήτη, ρύθμισε τη ζωή σου», ο δήμος Πειραιά και ο σύλλογος ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, πραγματοποιούν απο σήμερα σειρά παρεμβάσεων με δωρεάν μετρήσεις, σε πολίτες που επιθυμούν, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, αρτηριακής πίεσης και βυθοσκόπησης.

Εξετάσεις θα γίνουν σήμερα, από τις 9 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι, στο Β1 Κ.Α.Π.Η. στην οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ 9-11, αύριο την ίδια ώρα στο Γ2 Κ.Α.Π.Η. στην οδρό Μυρτιδιώτισσας 9 και την Τετάρτη στο Ε1 Κ.Α.Π.Η. στην οδό Καλλέργη 142.

Επίσης, αυτή την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εκδήλωση, στο ξενοδοχείο «Θεοξένια» Καραολή και Δημητρίου 23, από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 20:00 το βράδυ, όπου εξειδικευμένοι γιατροί θα ενημερώσουν τον κόσμο για τα συμπτώματα του διαβήτη, για τους τύπους αλλά και τις οδηγίες πρόληψης.

Σημειώνεται ότι ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα. Υπάρχει ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, ο διαβήτης κύησης, ο λανθάνων αυτοάνοσος διαβήτης των ενηλίκων και ο δευτεροπαθής διαβήτης, ως συνέπεια άλλων νοσημάτων και μετά από λήψη ορισμένων φαρμάκων.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης