Οι «Dead Can Dance» στην Ελλάδα

Ένα ιστορικό συγκρότημα που εδώ και 30 χρόνια ο ήχος του δεν έχει ξεπεραστεί, οι «Dead Can Dance», εμφανίζονται απόψε 21-9-2012 στη Θεσσαλονίκη για να ακολουθήσει την Κυριακή 23-9-2012 η συναυλία τους στην Αθήνα, στην κορυφή της πόλης, στο θέατρο του Λυκαβηττού.

Το γκρουπ, που αποτελούν ο Brendan Perry και η Lisa Gerrard, ιδρύθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1981. Η ιδιαίτερη μουσική τους είναι ένα μίγμα πειραματισμού με μεσαιωνικές και αναγεννησιακές αναφορές, αλλά και ρυθμούς και τεχνικές στο παίξιμο των κρουστών από τη μουσική παράδοση της Ινδίας, της Αιγύπτου, της Αφρικής και των Βαλκανίων. Αυτή η ιδιαίτερη φόρμα ακούμπησε το παγκόσμιο κοινό. Τα άλμπουμ τους ήταν μία διαφορετική αισθητική πρόταση στην ακρόαση, ενώ τα εξώφυλλά τους άγγιζαν τον εικαστικό κόσμο.

Το γκρουπ διαλύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ “The Spiritchaser”. Επανενώθηκαν το 2011 παρουσιάζοντας το νέο τους υλικό, το δίσκο “Anastasis”. Παράλληλα αποφάσισαν να ταξιδέψουν στις σκηνές του κόσμου και στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας σταθμός είναι και η Ελλάδα.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης