Πως το laptop “υπονομεύσει” την ανδρική γονιμότητα

Αν είστε άνδρας και χρησιμοποιείτε πολύ το laptop τοποθετημένο στα γόνατα σας, μπορεί να υπονομεύετε την γονιμότητά σας. Φαίνεται πως επιβεβαιώνονται έρευνες που έδειχναν ότι η χρήση λάπτοπ μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα στους άντρες. Αιτία είναι η αυξημένη θερμότητα που εκπέμπεται από το laptop.

Επιστήμονες του τμήματος ανδρολογίας της μονάδας παθολογίας του “Queen Alexandra Hospital” στο Πόρτσμουθ; που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την περίπτωση ενός ζευγαριού με δυσκολία στη σύλληψη, διαπίστωσαν ότι η αιτία του προβλήματος δεν ήταν άλλη από τη χρήση λάπτοπ.

Μελετώντας το σπέρμα του συζύγου στο μικροσκόπιο., οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η ουρά των σπερματοζωαρίων είχε τυλιχτεί γύρω από το κεφάλι τους γεγονός που δεν τους επέτρεπε να κινηθούν αρκετά γρήγορα προς το ωάριο.

Το πρόβλημα αυτό είναι σύνηθες στους σεφ, οι οποίοι εργάζονται σε περιβάλλον με υψηλές θερμοκρασίες, όμως μπορεί να προκληθεί και από τη θερμότητα που εκπέμπει το λάπτοπ.

Όταν οι ερευνητές επισήμαναν το πρόβλημα στο ζευγάρι., ο σύζυγος διέκοψε τη χρήση του και τρεις μήνες αργότερα η σύζυγος έμεινε έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης