Χριστούγεννα 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κλασικό μπαλέτο με τη συμμετοχή ηχηρών διεθνών ονομάτων, μουσική από ταινίες του Ντίσνεϊ αλλά και δημοφιλή χορωδιακά κομμάτια και παραδοσιακά κάλαντα από την Παιδική – Νεανική Χορωδία Rosarte, επιφυλάσσει το γιορτινό πρόγραμμα του Μεγάρου.

«Όταν μιλάμε για γιορτές, το μυαλό μας πάει συνήθως στα παιδιά. Σε αυτά απευθύνεται το φετινό εορταστικό πρόγραμμα, τα οποία δεν θα είναι απλά θεατές, αλλά θέλουμε να είναι και οι πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων μας», είπε ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Νίκος Τσούχλος.

Το γιορτινό πρόγραμμα θα εγκαινιάσει το δημοφιλέστατο και θρυλικό μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι «Η Ωραία Κοιμωμένη» με 22 παραστάσεις από 14 έως 30 Δεκεμβρίου 2012. Θα συμμετέχουν αστέρες από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα χορού στον κόσμο. Στις παραστάσεις, συμπράττουν οι σολίστ και το Μπαλέτο του Κρεμλίνου.

Η μουσική φαντασμαγορία των ταινιών του Ουόλτ Ντίσνεϊ θα πρωταγωνιστήσει φέτος τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής. Οι πασίγνωστες μελωδίες που αγάπησαν και τραγούδησαν οι φίλοι των κινουμένων σχεδίων θα ακουστούν στις 19, 21, 22, 28 και 29 Δεκεμβρίου 2012.

Ο Νίκος Τσούχλος αναφερόμενος στις μαγικές αυτές μελωδίες είπε πως «η βαθύτερη ιδέα αυτής της πρότασης, είναι να φέρουμε σε επαφή τα νεανικά αυτιά, με το ζωντανό συμφωνικό ήχο μέσα από εικόνες και μουσικές από τις ταινίες του Ντίσνεϋ».

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από τις πολυβραβευμένες συνθέσεις που γράφτηκαν για τις ταινίες: «Ταρζάν», «Η μικρή γοργόνα», «Ηρακλής», «Μαίρη Πόππινς», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Μπερνάρ και Μπιάνκα», «Αλαντίν», «Μουλάν», «Η Παναγία των Παρισίων» και «Ο Βασιλιάς των λιονταριών».

Η αυλαία για τα Νεανικά σύνολα και την Παιδική – Νεανική Χορωδία, Rosarte, θα ανοίξει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου. Τα μελωδικά αυτά ακούσματα θα παρουσιαστούν, επίσης, την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Το ξεχωριστά εορταστικό σύνολο, της Ρόζης Μαστροσάββα, ζωγραφισμένο με ύμνους και κάλαντα, έχει στο δυναμικό του δεκάδες επίλεκτους χορωδούς ηλικίας 5 – 19 χρόνων. Θα ερμηνεύσει εμβληματικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο πρόγραμμα «Αναζητώντας τη μαγεία των Χριστουγέννων».

Δείτε επίσης