48ωρη επίσχεση εργασίας από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν στις 31 Ιανουαρίου 2013 οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.

Προαναγγέλλουν επίσης επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις τους και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, όπως υποστηρίζουν, καθώς δεν έχουν αποζημιωθεί για ιατρικές εξετάσεις από το Σεπτέμβριο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούλιο του 2012.

Επίσης, σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός χρωστά στο ιατρικό σώμα και τα διαγνωστικά κέντρα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. «Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε έγκριση δέσμευσης πίστωσης 58,69 εκατ. ευρώ, που αφορά οφειλές έναντι των φαρμακοποιών, για το μήνα Οκτώβριο του 2013. Με το ποσό αυτό καλύπτεται το 21,67% της οφειλής του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς για τον Οκτώβριο.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης