Αποσύρεται στη Γαλλία το φάρμακο Diane-35, υπεύθυνο για 4 θανάτους

Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα αποσυρθεί από τη γαλλική αγορά το φάρμακο Diane-35 και τα γενόσημα του, που χρησιμοποιείται ευρέως ως αντισυλληπτικό χάπι, αλλά και για την καταπολέμηση της ακμής. Αιτία για την απαγόρευση κυκλοφορίας του οι θάνατοι τεσσάρων ατόμων.

Το Diane-35 χορηγείται σήμερα σε 315.000 γυναίκες στη Γαλλία. Ελαβε άδεια για να κυκλοφορήσει στην αγορά το 1987 ως φάρμακο για την ακμή, όμως σταδιακά άρχισε να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο ως αντισυλληπτικό χάπι.

Ο καθηγητής Ντομινίκ Μαρανινσί, ο γενικός διευθυντής του ANSM, του οργανισμού που ελέγχει την ασφάλεια των φαρμάκων και υπάγεται στο υπουργείο Υγείας της Γαλλίας δήλωσε ότι θα αποσυρθούν από τη γαλλική αγορά όλες οι παρτίδες του Diane-35. Ταυτόχρονα όμως κάλεσε τους ασθενείς να μην διακόψουν άμεσα τη θεραπεία τους αλλά να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους.

Την Κυριακή ο ANSM είχε ανακοινώσει ότι τα τελευταία 25 χρόνια έχουν καταγραφεί 125 περιστατικά θρόμβωσης και τέσσερις θάνατοι που συνδέονται με τη λήψη του χαπιού.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης