Μετεωρίτες στη Ρωσία τραυμάτισαν εκατοντάδες ανθρώπους

Εκατοντάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές προκάλεσε βροχή μετεωριτών στην κεντρική Ρωσία. Αρχικά το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η βροχή μετεωριτών προκάλεσε τον τραυματισμό 50 ανθρώπων κυρίως από τζάμια που έσπασαν στο Τσελιαμπίνσκ και άλλες πόλεις, στην περιοχή των Ουραλίων. Ωστόσο νεότερες εκτιμήσεις από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ ανέβασαν τον αριθμό των τραυματιών σε τουλάχιστον 250, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Για περισσότερους από 400 ανθρώπους οι οποίοι χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες έκανε λόγο το Associated Press επικαλούμενο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών Βαντίμ Κολεσνίκοφ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών ζημιές έχουν καταγραφεί σε περισσότερες από έξι πόλεις στην περιοχή των Ουραλίων.

Η βροχή των μετεωριτών προκάλεσε εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια σε πάρα πολλά κτίρια, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τοπικές αρχές και κατοίκους των περιοχών.

«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν οι περισσότεροι σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης