Το φθινόπωρο του 2013 ξεκινά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Την εφαρμογή προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ για 100.000 δικαιούχους ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της παρουσίας του χθες στο διοικητικό συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητήριου, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον νέο ΟΑΕΔ και θα ξεκινήσει στις αρχές φθινοπώρου του 2013.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι από το 2014 το ποσό διάθεσης και ως εκ τούτου και ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος του ΟΑΕΔ θα διευρυνθούν. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120 χιλ. δικαιούχους ύψους 27 εκατ. ευρώ που τρέχει ήδη.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης χαιρέτισε την απόφαση, τονίζοντας ότι η επανέναρξη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή επανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα ο κ. Τσακίρης προσθέτει ότι η εκ νέου ενεργοποίηση του μέτρου αποτελεί ανάσα για τους προορισμούς της χώρας που παραδοσιακά απορροφούσαν εσωτερικό τουρισμό και οι οποίοι πλήττονται σήμερα ιδιαίτερα από την ύφεση. Υπενθυμίζεται πάντως ότι για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ, το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου 2013 και τρέχει από πέρυσι τον Αύγουστο υπήρξε περιορισμένο ενδιαφέρον, με μόλις 40.000 να έχουν δοθεί από τα συνολικά 76.200 δελτία που προέβλεπε αυτό.

Συνεχίζοντας ο υπουργός τόνισε ότι μελλοντικά ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης