Aπιστία: Χαλαροί άνδρες – καχύποπτες γυναίκες

apistiaΌταν ο/η σύντροφος μας κάνει σεξ με κάποια/ον άλλη/ον είναι απιστία; Τίποτα δεν είναι σίγουρο σ’ αυτόν τον κόσμο αλλά η απάντηση πρέπει να είναι “ναι”, έτσι για να κρατάμε την κοινή λογική. Τι γίνεται όμως με τις περιφερειακές «κινήσεις»; Τα μηνύματα σε κινητό και facebook;  Το φλερτ; Πώς τα αντιμετωπίζουν όλα αυτά οι παντρεμένες γυναίκες και άνδρες;

Το huffingtonpost.com σε συνεργασία με την εταιρεία YouGov οργάνωσαν μια δημοσκόπηση σε 1.000 ενήλικες στις ΗΠΑ σχετικά με το ποιες συμπεριφορές παραβαίνουν τις εντολές πίστης και δέσμευσης.Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό του 79% των ερωτηθέντων το  οποίο θεωρεί ότι ο σύντροφος τους τούς απατά / εξαπατά αν στέλνει σέξι μηνύματα ή εικόνες σε κάποιον άλλο, ενώ το 60% πιστεύει ότι απιστία είναι ακόμη και η ανάπτυξη ισχυρών συναισθηματικών δεσμών με κάποιο άλλο πρόσωπο, με κάποιον δηλαδή που επιδιώκεις να συναντάς συχνά, να συζητάς μαζί του και που υπάρχει ένα αδιευκρίνιστο φλερτ ακόμη και αν ποτέ δεν καταλήξει στο σεξ.

Χαλαροί οι άνδρες ως προς την απιστία

Το 56% των γυναικών που ρωτήθηκαν είπαν ότι αν ο σύντροφός τους φιλήσει κάποια άλλη στα χείλη, θα το θεωρήσουν απιστία έναντι του 40% των ανδρών. Δηλαδή οι άνδρες είναι σαφώς πιο άνετοι σ’ αυτό το θέμα. Το 74% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-29 ετών νιώσουν απατημένοι αν ο σύντροφός τους φιλήσει κάποιον άλλον στα χείλη σε σύγκριση με το 53% των ατόμων ηλικίας 30-44 ετών, το 38% των 45-64 ετών και το 30% εκείνων των 65 +.

*Το 85% των γυναικών που ρωτήθηκαν εκλαμβάνουν ως ύποπτη κίνηση την αποστολή σέξι μηνυμάτων ή φωτογραφιών έναντι του 74% των ανδρών. Και πάλι πιο καχύποπτες οι γυναίκες.

*Το 70% των γυναικών δήλωσε ότι αν ο άνδρας τους έρθει κοντά από συναισθηματικής απόψεως με μια άλλη γυναίκα θα νιώσουν απατημένες σε σύγκριση με το 50% των ανδρών. Για άλλη μια φορά κάθετες οι γυναίκες.

*Το 26% των γυναικών θεωρούν απιστία αν ο σύντροφος τους ξαναποκτήσει επικοινωνία με πρώην κοπέλα του μέσω Facebook, ενώ το ίδιο πιστεύει μόλις το 21% των ανδρών. Πάντα αυστηρό το γυναικείο φύλο.

Με λίγα λόγια, το συμπέρασμα της έρευνας δείχνει ότι οι γυναίκες είναι πιο ανελαστικές ως προς το τι σημαίνει απιστία, απ’ ότι οι άνδρες. Γιατί άραγε; Μέχρι πρόσφατα οι έρευνες έδειχναν ότι ο άνδρας είναι αυτός που κυρίως φοβάται την απιστία (τρέμει στη λέξη “κερατάς” σύμφωνα με αυτές τις μελέτες). Γιατί οι άνδρες εμφανίζονται τόσο χαλαροί σήμερα;

Δείτε επίσης