Ελληνική Θεαμάτων: To πρόγραμμα 2013-2014

Ενδιαφέρουσες παραγωγές αλλά και δύο περσινές επιτυχημένες περιλαμβάνονται στη νέα χειμερινή θεατρική σεζόν της Ελληνικής Θεαμάτων 2013-2014.

Ο Γιώργος Κιμούλης θα ερμηνεύσει τον τραπεζίτη «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ερίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή. Μαζί του οι: Ρούλα Πατεράκη, Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιώργος Ζιόβας, Αμαλία Νίνου, Ελευθερία Μπενοβία, κ.ά.
Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για το τέλος Οκτωβρίου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.

Επίσης ο Γιώργος Κιμούλης θα πρωταγωνιστήσει στον «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίντερ, που θ΄ανέβει περίπου τον Φεβρουάριο στη νέα θεατρική του στέγη και θα παίζεται παράλληλα με τον Μπόρκμαν, εγκαινιάζοντας μ’ ένα πρόγραμμα ρεπερτορίου τη συνεργασία του με την Ελληνική Θεαμάτων.

Για δεύτερη χρονιά θα συνεχιστεί η περσινή θεατρική και εμπορική επιτυχία «Άντρες έτοιμοι για όλα» στο Θέατρο Λαμπέτη με πρωταγωνιστές τους: Κώστα Κόκλα, Θανάση Ευθυμιάδη, Κώστα Ευριπιώτη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.


Η ξεκαρδιστική φάρσα του Georges Feydeau «Ψύλλοι στ’ αυτιά» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αλίκη. Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστας Αποστολάκης, Σοφία Μουτίδου, Πάνος Βλάχος, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και η Μίνα Αδαμάκη.
Πλάι τους οι: Κωνσταντίνος Κακούρης, Γιώργος Κοψιδάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μάρκος Μπούγιας και ο Θωμάς Παλιούρας.
Τους 12 ηθοποιούς θα συνοδεύει μουσικά επί σκηνής ο πιανίστας Δημήτρης Καραβίτης.


Επιστρέφει από τον Οκτώβριο στο θέατρο Εμπορικόν η «Ολεάννα» του David Mamet σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Δημήτρης Καταλειφός και η Λουκία Μιχαλοπούλου.

Τον Δεκέμβριο παράλληλα με την Ολεάννα θα ανέβει «Η Εκδοχή του Browning» του Τέρενς Ράτινγκαν, που αποτελεί ένα από τα πιο ώριμα έργα του συγγραφέα, γραμμένο το 1948. Η παράσταση θα ανέβει περί τα μέσα Δεκεμβρίου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Tη μετάφραση και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ελένη Σκότη. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Καλλιμάνη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Κυριάκος Ψυχάλης και ο Βύρωνας Σεϊραδάρης.

Τρίτη παραγωγή στο θέατρο Εμπορικόν είναι «Η συλλογή» (The collection) του Χάρολντ Πίντερ που θα παρουσιαστεί από αρχές Μαρτίου σε μετάφραση του Δημήτρη Κουβίδη και σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη.
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος.

«Το Κουρδιστό Πορτοκάλι»
το ανατρεπτικό και προκλητικό έργο του Anthony Burgess θα παρουσιάζεται από τα τέλη Οκτωβρίου στο θέατρο «Αποθήκη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί με τον Άρη Σερβετάλη εμφανίζονται οι: Αντίνοος Αλμπάνης, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κίμων Φιορέττος, Χάρης Τζωρτζάκης, Νεκτάριος Λουκιανός, Χρήστος Μαλάκης.

Ο μονόλογος «Το Μυστικό της Κυρίας Έλεν», που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Βασίλη Ζιώγα, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη θα φιλοξενηθεί στο Μικρό Παλλάς από αρχές Οκτωβρίου.
Παίζει η Ελένη Ζιώγα. Μαζί της η Μυρτώ Καρέκου.

Oι “Δαίμονες” και το “Chicago” θα ανέβουν στο Παλλάς για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ενώ από την 1η Νοεμβρίου θα ανέβει το “Sugar: μερικοί το προτιμούν καυτό”.

Δείτε επίσης