Η έντονη άσκηση μειώνει την όρεξη

Η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει την όρεξη συμπεραίνει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obesity.

Ο Ααρών Σιμ και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας μελέτησαν 17 υπέρβαρους εθελοντές που συμμετείχαν σε τέσσερις συνεδρίες γυμναστικής διάρκειας 30 λεπτών: όπου στη μία ξεκουράζονταν και στις άλλες τρεις έκαναν στατικό ποδήλατο σε μέτρια, έντονη και πολύ υψηλή ταχύτητα.

Η μέτρια άσκηση περιλάμβανε συνεχή ποδηλασία, ενώ στο πιο έντονο πρόγραμμα υπήρχε εναλλαγή ταχύτητας.

Μετά από κάθε συνεδρία οι εθελοντές έκαναν ένα γεύμα με υγρά που περιείχε περίπου 267 θερμίδες. Στην συνέχεια, μια ώρα αργότερα, τους προσφερόταν ένα γεύμα με πληγούρι βρώμης το οποίο μπορούσαν να φάνε μέχρι να χορτάσουν.

Λιγότερες θερμίδες μετά την έντονη γυμναστική

Οι άνδρες έφαγαν λιγότερη ποσότητα μετά από την πολύ έντονη σωματικά άσκηση, συγκριτικά με την μέτρια ή όταν απλά ξεκουράζονταν. Συγκεκριμένα, έφαγαν 764 θερμίδες μετά από την ξεκούραση, 710 μετά από την μέτριας έντασης άσκηση και 621 θερμίδες μετά από την έντονη άσκηση και 594 θερμίδες αφού είχαν κάνει παρά πολύ έντονη προπόνηση.

Οι εθελοντές ανέφεραν επίσης ότι είχαν καταναλώσει λιγότερες θερμίδες και την επόμενη ημέρα από το έντονο πρόγραμμα γυμναστικής, συγκριτικά μετά από κάθε άλλο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα κατανάλωσαν 2.000 θερμίδες μια ημέρα μετά την πάρα πολύ έντονη προπόνηση, ενώ έφαγαν 2.300 θερμίδες μετά από την ημέρα που είχαν κάνει μέτριας έντασης ποδηλασία και 2.600 θερμίδες την επόμενη ημέρα από το πρόγραμμα ξεκούρασης.

Δείτε επίσης