Το κόκκινο χρώμα έλκει τους άνδρες

gynaika kokkinoΣύμφωνα με ευρήματα των επιστημόνων, οι γυναίκες τείνουν να στέλνουν μηνύματα στο αντίθετο φύλο σχετικά με τη φάση του βιολογικού τους ρολογιού με τον τρόπο με τον οποίο ντύνονται και πιο συγκεκριμένα, με τα χρώματα που επιλέγουν. Το κόκκινο χρώμα στα ρούχα μιας γυναίκας ίσως να σημαίνει ότι αναζητά σύντροφο, λένε Καναδοί επιστήμονες.

Το κόκκινο και το ροζ χρώμα παραπέμπουν στην αναζήτηση σεξουαλικού συντρόφου και συνήθως επιλέγονται ασυνείδητα από τις γυναίκες όταν αυτές βρίσκονται σε ωορρηξία – όταν δηλαδή έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να τεκνοποιήσουν.

Οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πλήρως γιατί το κόκκινο χρώμα λειτουργεί ως «μαγνήτης» προς το αντίθετο φύλο. Ωστόσο κάποιοι υποθέτουν ότι το συγκεκριμένο έντονο χρώμα ξυπνά τα άγρια ένστικτα των ανδρών.

«Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να αναλύουν εις βάθος τη σχέση ανάμεσα στο χρώμα και στη συμπεριφορά» εξηγεί ο καθηγητής Ψυχολογίας δρ Αντριου Ελιοτ από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ. «Για την ώρα γνωρίζουμε περισσότερα γύρω από τη φυσική και τη φυσιολογία των χρωμάτων και λιγότερα για την ψυχολογία των χρωμάτων. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα χρώματα που μας περιβάλλουν καθημερινά μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά μας χωρίς καν να το αντιληφθούμε» υπογραμμίζει ο ειδικός.

Το κόκκινο ρούχο έλκει τους άνδρες

Στο πλαίσιο μελέτης τους, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά ζήτησαν από 124 γυναίκες να δηλώσουν το χρώμα των ρούχων τους, όπως επίσης και το πόσες ημέρες είχαν παρέλθει από την τελευταία τους περίοδο.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι γυναίκες που βρίσκονταν στις πιο γόνιμες ημέρες τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν κόκκινα ρούχα συγκριτικά με όσες βρίσκονταν σε άλλη περίοδο του κύκλου τους.

Από την άλλη πλευρά, δημοσκόπηση που διεξήγαγε η ιστοσελίδα διαδικτυακών γνωριμιών OKCupid έδειξε ότι οι γυναίκες που φορούσαν κόκκινο στη φωτογραφία του ψηφιακού προφίλ τους ελάμβαναν περισσότερα μηνύματα και έβγαιναν περισσότερα ραντεβού συγκριτικά με όσες φορούσαν οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώθηκαν και από γάλλους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Βρετάνης. Στη μελέτη τους οι επιστήμονες ζήτησαν από 64 γυναίκες να αλλάζουν ψηφιακά το χρώμα της μπλούζας που φορούσαν στη φωτογραφία του προφίλ τους ανά δύο εβδομάδες για ένα διάστημα ενός χρόνου. Είδαν λοιπόν ότι από τον συνολικό όγκο μηνυμάτων που έλαβαν οι συμμετέχουσες κατά τη διάρκεια της μελέτης το 21% ελήφθη ενόσω εμφανίζονταν με κόκκινο τοπ. Αντίστοιχα όταν φορούσαν άλλα χρώματα (μαύρο, λευκό, μπλε, κίτρινο ή πράσινο) η ανταπόκριση του αντίθετου φύλου υπό μορφή μηνυμάτων άγγιζε το 14%-16%.

Τέλος, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη διαπίστωσαν ότι στα μάτια των ανδρών μια γυναίκα που φοράει κόκκινα φαντάζει πιο ελκυστική, ενώ έχει περισσότερες πιθανότητες να δεχθεί πρόταση για ρομαντικό ραντεβού.

Δείτε επίσης