Παιδικό θέατρο: Δον Κιχώτης στο Ιλίσια

Don_kixotis1Το 2013, οι Μαγικές Σβούρες συμπληρώνουν 10 χρόνια και το γιορτάζουν με τη νέα φετινή τους παράσταση, που είναι γεμάτη από τους ήρωες του «Δον Κιχώτη».

Την παράσταση υπογράφει και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Αδάμης και έχει ξεκινήσει από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ισπανία. Ένας ευγενής που ζει εκεί με την ανιψιά του, και τους λίγους αλλά καλούς του υπηρέτες διαβάζει πολλά βιβλία αλλά ένα από αυτά του κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.

Είναι το βιβλίο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες ο «Δον Κιχώτης». Αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, πείθει τον εαυτό του ότι ο Δον Κιχώτης, είναι αυτός ο ίδιος και ότι ο συγγραφέας ουσιαστικά περιγράφει τις περιπέτειες και τα ταξίδια του. Αυτό τον οδηγεί να αναζητήσει τα ίχνη του ήρωά του στο δικό του πια ταξίδι που έχει άπειρες ομοιότητες με το ταξίδι του Δον Κιχώτη.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» τις ιδέες στις οποίες βασίζεται το πασίγνωστο αυτό έργο μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού, μιας και το έργο διαδραματίζεται στην Ισπανία.

Τα κοστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα από πίνακες ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία όπως του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο), του Βελάσκεθ, του Σαλβατόρε Νταλί και άλλων. Τα σκηνικά έχουν αναφορές και αυτά σε πίνακες ζωγράφων όπως του Πικάσο και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα υποβλητική.

Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη γκάμα των Ισπανών συνθετών αλλά και άλλων που επηρεάστηκαν από την μεγάλη παράδοση της Ιβηρικής Χερσονήσου. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το φλαμένκο μέχρι τον Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία:
Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγικές σβούρες
Επιμέλεια κοστουμιών: Δόμνα Ζαφειροπούλου
Κίνηση-Χορογραφία: Σταύρος Αποστολάτος
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή: μαγικές σβούρες

Ηθοποιοί:
Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης , Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση,Γιώργος Μπαλόπητας, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.

Παραστάσεις: Κυριακή στις 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ, ομαδικά 8 ευρώ, άνεργοι 6 ευρώ
Διάρκεια: 90΄ (με ένα διάλειμμα 15 λεπτών)
Καθημερινά οργανωμένες για τα σχολεία
Κρατήσεις στο τηλ. 210-9853609 , 6948744 988

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης