Χριστούγεννα 2013: Θέατρο, μιούζικαλ και μπαλέτο για όλη την οικογένεια

Δεκέμβριος 2013: Ο πιο εορταστικός μήνας του έτους με την Αθήνα να στολίζεται και να αλλάζει διάθεση. Μια ευκαιρία για την οικογένεια για θ μας, αλλά και μια ευκαιρία να βγούμε έξω οικογενειακώς. Παρακάτω σας προτείνουμε μερικές  γιορτινές παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

KariothraustisΈνα από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών, η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, O Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλα θα παίζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή έως τις 5 Ιανουαρίου 2014.
Η παράσταση, που ζωντάνεψε τον κόσμο του παραμυθιού και σημείωσε μεγάλη επιτυχία πέρσι, θα παρουσιάζεται στο θέατρο Ολύμπια με το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση των Γιώργου Βράνου και Στέφανου Τσιαλή. Θέατρο Ολύμπια στις 12, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 28, 29, 31 Δεκεμβρίου 2013, 3, 4, 5 Ιανουαρίου 2014 . Ώρα έναρξης: 20.00 (κατ’ εξαίρεση, η παράσταση της 31ης Δεκεμβρίου ξεκινά στις 19.00).

NUTCRACKER_BADM5Το διάσημο Latvian National Opera Ballet, που είδαμε στη Ζιζέλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2010, έρχεται αυτή τη φορά στο Θέατρο Badminton από τις 25 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 5 Ιανουαρίου 2014, με τον Καρυοθραύστη με μεγάλα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν οι Lucia Lacarra – Marlon Dino στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.

 

xionatiΗ Χιονάτη και οι 7 Νάνοι, το γοητευτικό παραμύθι των αδερφών Γκριμ, με το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου θα δούμε στις 5, 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2013 στο Παλλάς.

Η παράσταση είναι κλασικό μπαλέτο, που πριν από τρεις δεκαετίες, ο Ρώσος χορογράφος Genrikh Mayorov εμπνεύστηκε από το γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ και δημιούργησε μία νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Bogdan Pavlovsky.

annieΤο αγαπημένο μιούζικαλ Annie με τους Μιχάλη Χατζηγιάννη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Αργύρη Αγγέλου, Ιωάννα Πηλιχού, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Άννα Παναγιωτοπούλου –εναλλάξ στο ρόλο της Μις Χάνιγκαν.

15 κοριτσάκια καθώς και ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου παίζεται στον «Ελληνικό Κόσμο».


MYTHOI_AISOPOUΟι “Μύθοι του Αισώπου“, με τα διαχρονικά ηθικά διδάγματα, που υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, επιστρέφουν δυναμικά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από 4 έως 8 Δεκεμβρίου 2013 είναι ένα μουσικό παραμύθι για τραγουδιστές, ορχήστρα & θέατρο σκιών.
Το έργο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, είναι ένα σπονδυλωτό μουσικό έργο με σολίστες τραγουδιστές/αφηγητή και βασίζεται σε μια ιδέα της «συνάντησης» του Αισώπου με τον Καραγκιόζη του σκηνοθέτη και στιχουργού Γιώργου Κορδέλλα.

 

PETER_PANΗ χώρα του Ποτέ Ποτέ, ο Πίτερ Παν, η Γουέντι, ο Κάπτεν Χουκ, ο Στάρκι, η Τίνκερ Μπελ, τα «χαμένα παιδιά» και οι πειρατές θα συναντηθούν στη σκηνή του Ελληνικού Κόσμου. Ένα μιούζικαλ με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια, χορογραφίες, ξιφομαχίες, βιντεοπροβολές και ειδικά εφέ.
Από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης