2ο artεις; fest 2013: Το πρόγραμμα

Το 2ο artεις; fest mag (Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας) επιφυλάσσει ποικίλες εκπλήξεις. Εγκαταστάσεις, πολυμέσα, εκθέσεις, προβολές, performances, πάρτι, γεύσεις και προϊόντα της Ικαριακής γης, περιμένουν τους λάτρεις του νησιού, και τους παροτρύνουν να το επισκεφτούν.

IKARIA_2013

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Εγκαταστάσεις / Εκθέσεις

– Ikaria Povera: Οι εικαστικοί Τρέβορ Τουάιν και Νίκη Γιαννίκου, με κοινό τόπο έμπνευσης τον “πλούτο” της Ικαρίας, δημιουργούν μια εγκατάσταση αντλώντας ερεθίσματα από τον μύθο και την ιστορία της μέχρι την σύγχρονη πραγματικότητα.
– Η πτήση του Ικάρου: Διαρκής προβολή της stop-motion ταινίας μικρού μήκους με Lego του 12χρονου Πάνου Αρβανιτάκη. Η πρώτη πτήση του ανθρώπου προς την ελευθερία. Η αιώνια επιθυμία, η αέναη προσπάθεια.
– Eλεύθερη πτήση– Paper Engineering: Με ένα νυστέρι υψηλής ακρίβειας, η Στέλλα Κυριακού εμφυσεί ζωή στο χαρτί δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο όραμα με «σάρκα και οστά», εμπνευσμένο από την αγάπη για ελευθερία.
Ικαρος / Ο Μύθος: H τέχνη της οπτικής επικοινωνίας ξεδιπλώνει τον μύθο του Ικάρου. Γραφιστική, κολάζ, φωτογραφία, ζωγραφική σ’ ένα ταξίδι στις πτήσεις και τις πτώσεις της ζωής. Από τον Μενέλαο Μανώλη (gtonic studio).
#ikariagram: «Παιχνιδιάρικη» 3D φωτοεγκατάσταση από τους χρήστες του hashtag #ikariagram του ikariamag στο instagram.
Ικαριακόν Παντοπωλείο: Το ikariastore.gr, το 1ο e-shop αποκλειστικά με προϊόντα Ικαρίας θα παρουσιάσει γεύσεις, γλυκά, μεζέδες, εκδόσεις, κρασιά, βότανα, φυτικά, χειροποίητα και άλλα αγνά αγαθά της ικαριακής γης.

Εκδηλώσεις – Δραστηριότητες

Πέμπτη 5/12/2013
21:00
– Εγκαίνια Φεστιβάλ – Παρουσίαση Καλλιτεχνών
21:30 – Πρώτη Προβολή της animation ταινίας μικρού μήκους του 12χρονου Παναγιώτη Αρβανιτάκη, «Η πτήση του Ικάρου».
21:50 – Ίκαρε, όχι στα ψηλά παιδί μου: Stand-up Comedy από τον Ηλία Φουντούλη.
22:10 – Το Φάντασμα της Μασσαλίας: Πέντε κιθαρίστες συναντώνται με δύο ηθοποιούς και δύο video-artists για να αποδώσουν μια διαφορετική διάσταση του ομώνυμου μονόπρακτου του Jean Cocteau. Σύλληψη, μουσική σύνθεση και σκηνοθεσία από τον Γιάννη Αγγελάκη.

Σάββατο 7/12/2013
19:00
– Little Land: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ (2013) του Νίκου Νταγιαντά για την Ικαρία. Μέσα από ένα μωσαϊκό μοναδικών χαρακτήρων, o σκηνοθέτης ανακαλύπτει τα μυστικά της Ικαρίας και πώς οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού μας αφορούν άμεσα, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής. Η ταινία κέρδισε 2 βραβεία στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2013 ενώ έχει συνολικά πάρει 6 διεθνή βραβεία.
(Είσοδος 3 ευρώ. Όλα τα έσοδα της προβολής θα διατεθούν για την ενίσχυση του Γηροκομείου Ικαρίας).
20:30 – Συζήτηση με τον Σκηνοθέτη της Ταινίας, Νίκο Νταγιαντά.
21:00 Διάλειμμα
21:30 – Παρουσίαση του νέου βιβλίου του ikariamag: ελεύθερες πτήσεις
Παρουσιάζουν: Μάγια Τσόκλη – Δημοσιογράφος, Δήμητρα Κόχιλα – Δημοσιογράφος, Κυριακή Σπανού – Σκηνοθέτις.
Δυο λόγια για το βιβλίο: Parassinication (παρασυνείκασα = σάστισα), ένα ικαριώτικο παράλληλο σύμπαν σε καλεί να το ανακαλύψεις… Οι ιστορίες, το σήμερα, ο Καριώτικος, ο Έρως, οι Ικαριώτισσες, τα λαογραφικά και άλλες πολλές διαδικτυακές απόπειρες γραφής… από, για και με αφορμή την Ικαριά! 200 κείμενα από τις καθημερινές ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr
23:00 – Pàrtεις – Πάρτι με τον Παραγωγό του En Lefko και Resident Dj του Spiti Cocktail Bar, Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Κυριακή 8/12/2013
10:30
– Η πρώτη πτήση: Εργαστήρι γλυπτικής για παιδιά από 3 ως 103 χρονών με την εικαστικό Νίκη Γιαννίκου. Οι νέοι Ίκαροι στα πρώτα τους πετάγματα δημιουργίας και έκφρασης με πηλό και θέμα τον Ίκαρο.
Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης