Πολυχώρος ΙΛΙΟΝ 2014: Θέατρο σκιών & εργαστήρια

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά παρουσιάζει από Κυριακή 16 Φεβρουαρίου  και για 4 Κυριακές έως 9 Μαρτίου (16/2, 23/2, 2/3 & 9/3 2014) στις 17.00 στον πολυχώρο ΙΛΙΟΝ την παράσταση θεάτρου σκιών «Φιγούρα Μαγεμένη».

Ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς και η ηθοποιός Κωνσταντίνα Γκόρου θα σας ταξιδέψουν στην Ιστορία του Ελληνικού Καραγκιόζη μέσα από αφήγηση, τραγούδι, σκιές και κούκλες με φόντο ένα τρισδιάστατο σκηνικό σε μια παράσταση που είναι χωρισμένη σε τρία μέρη.

Μέρος Πρώτο: Η χρονομηχανή γυρίζει, μικρές και μεγάλες βαλίτσες ανοίγουν, και με τη βοήθεια των δυο σκιοπαικτών, μεταφερόμαστε μαγικά πίσω στο χρόνο… Ποιός είναι ο Μαυρομάτης; Πότε ήρθε στην Ελλάδα; Πώς ήταν η πρώτη φιγούρα θεάτρου σκιών; Ποιος ήταν ο πατέρας του ελληνικού θεάτρου σκιών; Η ιστορία του ελληνικού Καραγκιόζη ξεδιπλώνεται μέσα από αφήγηση, σύγχρονες τεχνικές θεάτρου σκιών και κούκλες.

Μέρος Δεύτερο: Παρακολουθούμε την παράσταση του Καραγκιόζη
16/2: «Το πανηγύρι του Καραγκιόζη»
23/2 « Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Φίδι»
2/3 « Ο Καραγκιόζης Μασκαράς»
9/3 « Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής»

Μέρος Τρίτο: Οι μικροί φίλοι του Θιάσου παίρνουν ενεργό μέρος στην παράσταση συμμετέχοντας σε διασκεδαστικά παιχνίδια, μαθαίνουν πολλά μυστικά της τέχνης του θεάτρου σκιών και παίρνουν ρόλους από την παράσταση που παρακολούθησαν!

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 7€, Άνεργοι/ Γκρουπ από 10 άτομα: 6€

Παράλληλα, από το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και κάθε Σάββατο έως 8 Μαρτίου (15/2, 22/2, 1/3 & 8/3) στις 17.00, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο να συμμετέχουν στα εργαστήρια κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη. Στο τέλος των εργαστηρίων τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους τη φιγούρα που τα ίδια θα έχουν φτιάξει από διάφανο πλαστικό και ανεξίτηλα χρώματα, έτοιμη για να παίξουν.
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Κόστος: 10€/ εργαστήριο, αδέλφια: 7€/ εργαστήριο, γκρουπ από 10 άτομα: 7€/ εργαστήριο. Για παρακολούθηση 4 εργαστηρίων με προαγορά: 28€
Ηλικίες: 5 έως 12 ετών

Ίλιον Σινεμά Μουσική Πολυχώρος:
Τροίας 34 και Πατησίων
(στάση Αγγελοπούλου), πλησίον σταθμού Βικτώριας
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2108810602

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης