Λίγα λόγια και βαθιά φωνή κάνουν ελκυστικό τον άνδρα

fonh andraΣύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE από ερευνητές του Πανεπιστημίου British Columbia, κατά μέσον όρο οι γυναίκες εκστομίζουν τριπλάσιο αριθμό λέξεων την ημέρα σε σχέση με τους άνδρες.

Η καλωδίωση του εγκεφάλου των γυναικών αποδεικνύει, κατά τους ερευνητές ότι τα πολλά λόγια είναι γυναικείο χαρακτηριστικό, γεγονός που κάνει τους λιγομίλητους άνδρες να μοιάζουν αρρενωποί. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν μια γυναίκα συναντά έναν ιδιαίτερα ομιλητικό άνδρα αντιλαμβάνεται ότι έχει ενισχυμένη τη γυναικεία πλευρά της προσωπικότητάς του. Συνεπώς εμφανίζει το προφίλ ενός λιγότερου θελκτικού άνδρα. Αντίθετα, ένας άνδρας που χρησιμοποιεί κοφτές λέξεις και μιλάει με μεγαλύτερη σταθερότητα στη φωνή του αποπνέει μια πιο ελκυστική εικόνα προς τις γυναίκες γιατί φαίνεται πιο αρρενωπός.

Συγχρόνως, ένας άνδρας γίνεται πιο ελκυστικός όταν η φωνή του είναι βαθιά και βελούδινη.

Λίγα λόγια, βαθιά και βελούδινα

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι ειδικοί ηχογράφησαν τις φωνές 30 εθελοντών και στη συνέχεια τους ζήτησαν να αξιολογήσουν τη «γοητεία» τους σε μια κλίμακα από το 1 ως το 9.

Οι εθελόντριες που έλαβαν μέρος στη μελέτη δήλωσαν ότι προτιμούσαν τους άνδρες που χρησιμοποιούσαν μικρότερες λέξεις στις προτάσεις τους και είχαν πιο βαθιά φωνή. Σε γενικές γραμμές, άνδρες και γυναίκες τείνουν να επιλέγουν άτομα με προφορά και τόνο στη φωνή τους παρόμοια με τα δικά τους. Ακόμη και στην περίπτωση των γυναικών, οι πιο ναζιάρικες φωνές, όπως εκείνη της Μέριλιν Μονρόε, φάνηκε να μαγνητίζουν το ενδιαφέρον του αντίθετου φύλου.

Μια τσιριχτή φωνή πάλι, βάσει των αποτελεσμάτων, έδινε την εντύπωση στους συμμετέχοντες ότι το συγκεκριμένο άτομο ήταν κρύο, κουρασμένο ή κάπνιζε, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει αρνητική βαθμολογία.

Οι πιο λιγομίλητοι τύποι με βαθιά και βελούδινη φωνή, όπως π.χ. ο Τζορτζ Κλούνεϊ, «σκαρφάλωναν» στην κορυφή των προτιμήσεων των γυναικών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με βαθιά φωνή και οι γυναίκες με ελαφρώς πιο ψηλή φωνή θεωρούνταν θελκτικοί από το αντίθετο φύλο ακριβώς επειδή η φωνή τους παρέπεμπε σε μια πιο ανδρική ή μια πιο γυναικεία φιγούρα αντιστοίχως.

Δείτε επίσης