Με αυτισμό 1 στα 68 παιδιά στις ΗΠΑ

Ο αυτισμός είναι περισσότερο συχνός απ’ ότι φαντάζεται κανείς. Ενα στα 68 παιδιά στις ΗΠΑ είναι αυτιστικό, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών, γεγονός που σηματοδοτεί μια αύξηση 30% σε σχέση με το 2012. Πριν δύο χρόνια ένα παιδί στα 88 έπασχε από διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, αναφέρει το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ένα παιδί στα 68, δηλαδή περίπου 15 παιδιά στα χίλια ηλικίας 8 ετών πάσχουν από κάποια διαταραχή που εντάσσεται στο φάσμα του αυτισμού, διευκρινίζει το CDC.

Πιο συχνός στα αγόρια ο αυτισμός

Οι αριθμοί εξακολουθούν να δείχνουν ότι ο αυτισμός είναι πέντε φορές πιο συχνός στα αγόρια απ’ ό,τι στα κορίτσια, με ένα αγόρι στα 42 να πάσχει από κάποια διαταραχή, έναντι ενός κοριτσιού στα 189.

Επίσης ο αυτισμός είναι πιο συχνός στα παιδιά των λευκών απ’ ό,τι σε αυτά των μαύρων ή των ισπανόφωνων, επισημαίνει η έκθεση του CDC.

Εξάλλου η έκθεση αποκαλύπτει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο αυτισμός διαγιγνώσκεται στην ηλικία των 4 ετών, παρότι το σύνδρομο μπορεί να εντοπιστεί ήδη από τα 2.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε η διάγνωση του αυτισμού να γίνεται νωρίτερα», δήλωσε η Κολίν Μπόιλ, διευθύντρια του εθνικού κέντρου γενετικών ανωμαλιών και προβλημάτων ανάπτυξης του CDC. «Η έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή για να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή αυτών των παιδιών».

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης