Πρόωρη εκσπερμάτωση και αντιμετώπιση

proorh expermatosiΠρόωρη εκσπερμάτωση είναι αυτή που γίνεται κατά το ερωτικό παιχνίδι με τη σύντροφο ή πριν τη διείσδυση.

Το μόνο πρόβλημα με την πρόωρη εκσπερμάτωση είναι η στιγμή που συμβαίνει. Έτσι δεν έχουν την ευκαιρία οι δυο σύντροφοι να απολαύσουν πλήρως την ερωτική πράξη. Σε σπάνιες περιπτώσεις ακόμα και το άγγιγμα της συντρόφου είναι αρκετό για να προκαλέσει το πρόβλημα.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι συνηθισμένο σεξουαλικό πρόβλημα, ειδικά στους νέους άνδρες. Η αιτία σπάνια είναι σωματική και η θεραπεία με τη βοήθεια της συντρόφου είναι σχεδόν πάντα αποτελεσματική.

Αν η πρόωρη εκσπερμάτωση δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να φθείρει τη σεξουαλική ζωή τη δική σας και της συντρόφου σας. Η σύντροφος σας δεν έχει χρόνο να φτάσει σε κορύφωση. Περιστασιακά μερικοί άνδρες απογοητεύονται τόσο με το πρόβλημα, ώστε τελικά γίνονται ανίκανοι. Η ανησυχία αυτή είναι περιττή, επειδή υπάρχει πάντα διαθέσιμη θεραπεία.

Αντιμετώπιση

Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με την τεχνική πίεσης. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ως εξής: Αρχίστε τη σεξουαλική δραστηριότητα ως συνήθως, μαζί με διέγερση, μέχρι το σημείο να είστε έτοιμοι για εκσπερμάτωση. Τότε βάλτε τη σύντροφο σας να πιέσει την άκρη του πέους στο σημείο όπου η βάλανος ενώνεται με τον κορμό και να διατηρήσει την πίεση πολλά δευτερόλεπτα, μέχρι να περάσει η επιθυμία για εκσπερμάτωση.

Όταν χαλαρώσει το σφίξιμο, περιμένετε περίπου μισό λεπτό και μετά αρχίστε πάλι το παιχνίδι. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σφίξιμο κάνει το πέος λιγότερο σκληρό, αλλά όταν επαναλάβετε τη σεξουαλική διέγερση, θα αποκτήσει γρήγορα πλήρη στύση.

Αν νιώσετε πάλι έτοιμοι να εκσπερματώσετε, βάλτε τη σύντροφο σας να επαναλάβει τη διαδικασία πίεσης. Επαναλαμβάνοντας τη όσες φορές χρειάζεται, μπορείτε να φτάσετε στο σημείο να εισάγετε το πέος, χωρίς να εκσπερματώνετε.

Μετά από λίγη εξάσκηση το αίσθημα της γνώσης πώς να επιβραδύνετε την εκσπερμάτωση πιθανότατα θα γίνει συνήθεια, έτσι ώστε δε θα χρειάζεται πια η τεχνική πίεσης και θα συνεχίσετε να έχετε επιτυχείς συνουσίες. Μερικοί άνδρες όμως χρειάζονται φάρμακα για να βοηθηθούν στην επιβράδυνση της εκσπερμάτωσης.

Δείτε επίσης