Προφυλακτικό σκοτώνει τον ιό του έρπη, τον HPV και τον HIV

Ένα προφυλακτικό σχεδιασμένο να σκοτώνει τον ιό HIV που προκαλεί AIDS, ενέκριναν για διάθεση στο κοινό οι ρυθμιστικές Αρχές της Αυστραλίας.

Πειράματα έδειξαν ότι το προφυλακτικό VivaGel σκοτώνει σε ποσοστό 99,9% τον ιό HIV, αλλά και τους ιούς του έρπητα και των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Η αυστραλιανή βιοτεχνολογική εταιρεία Starpharma που δημιούργησε το αντιϊικό προφυλακτικό, επινόησε και το δραστικό συστατικό (λέγεται astodrimer sodium) που προστίθεται στο λιπαντικό του για να αναχαιτίσει την μετάδοση των ιών του σεξ.

Η αυστραλιανή Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων (TGA) έδωσε στο προφυλακτικό τον χαρακτηρισμό CAC (αντιστοιχεί στο CE για την Ευρώπη) που σημαίνει ότι το ενέκρινε ως καταναλωτικό προϊόν το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, ανοίγοντας το δρόμο για μαζική παραγωγή.

Η παραγωγή θα γίνει από την Starpharma σε συνεργασία με την εταιρεία Ansell, η οποία κατέχει το 70% της αγοράς προφυλακτικών στην Αυστραλία.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ένας στους οκτώ Αυστραλούς ηλικίας 25 ετών και άνω είναι μολυσμένοι με έρπη γεννητικών οργάνων. Επιπλέον, το 2012 ο αριθμός των κρουσμάτων της HIV/AIDS λοίμωξης αυξήθηκε κατά 10%, αντιπροσωπεύοντας την μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας 20ετίας για την Αυστραλία.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης