Οι New York Times ζητούν την νομιμοποίηση της κάνναβης στις ΗΠΑ

Η αμερικανική εφημερίδα The New York Times συνέκρινε χθες, σε κύριο άρθρο της, την απαγόρευση της κάνναβης με τα λάθη στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η συνήθεια και η εξάρτηση είναι προβλήματα «σχετικά ασήμαντα», ειδικά σε σχέση με το αλκοόλ και το τσιγάρο.

«Οι ΗΠΑ έκαναν 13 χρόνια για να συνέλθουν από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης, στη διάρκεια των οποίων οι άνθρωποι συνέχιζαν να πίνουν, με αποτέλεσμα οι εγκληματικές συμμορίες να πλουτίζουν», γράφει η εφημερίδα.

«Πριν από 40 χρόνια το Κογκρέσο υιοθέτησε την απαγόρευση της κάναβης, επιβάλλοντας μεγάλες ποινές απλά και μόνο για να απαγορεύσει ένα προϊόν το οποίο είναι λιγότερο επικίνδυνο από το αλκοόλ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να άρει την απαγόρευση».

«Καταργείστε τις ποινές για την κάναβη» γράφει, ενώ αναφέρει ότι η διεύθυνση της εφημερίδας κατέληξε σε αυτή τη θέση μετά από μεγάλο διάλογο στο εσωτερικό της εφημερίδας.

Οι  New York Times δημοσιεύουν μάλιστα και τα στοιχεία του FBI, σύμφωνα με τα οποία 658.000 συλλήψεις για μαριχουάνα έγιναν το 2012, πολύ περισσότερες από ότι για κοκαϊνη, ηρωίνη και άλλα προϊόντα. Η εφημερίδα εκτιμά ότι η νομοθεσία «έχει και ρατσιστικές συνέπειες αφού πλήττει κυρίως νέους μαύρους, καταστρέφοντας τη ζωή τους και δημιουργώντας νέες γενιές εγκληματιών….

Οι  New York Times είναι αντίθετοι με το να πωλείται μαριχουάνα σε νέους κάτω των 21 ετών και αναφέρουν ότι «η κατανάλωση μαριχουάνας φαίνεται ότι δεν εμπεριέχει κινδύνους για ενήλικες που βρίσκονται σε καλή υγεία».

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης