Πιο ευτυχισμένα τα παιδιά που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια μέχρι 1 ώρα την ημέρα

games paidi 4Τα παιδιά που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια για λίγη ώρα την ημέρα νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή τους από τα παιδιά που δεν παίζουν καθόλου ή που παίζουν πολύ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics.

Πάντως, όσα παιδιά το παρακάνουν, υπερβαίνοντας τις 3 ώρες την ημέρα, νιώθουν πολύ μικρή ικανοποίηση από τη ζωή.

Την μελέτη πραγματοποίησε ο ψυχολόγος Άντριου Πρζυμπίλσκι από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος ανέλυσε τα στοιχεία από μελέτες στις οποίες είχαν συμμετάσχει 5.000 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας 10 έως 15 ετών.

Σχεδόν το 75% των παιδιών και των εφήβων έπαιζε καθημερινά βιντεοπαιχνίδια σε κονσόλες ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  Τα παιδιά και οι έφηβοι ανέφεραν πόσες ώρες ασχολούνται καθημερινά με αυτά, ενώ βαθμολόγησαν την ικανοποίηση από τη ζωή τους, το πόσο καλά τα πήγαιναν με τους συνομηλίκους τους, πόσο πιθανό ήταν να βοηθήσουν κάποιον όταν είχε ανάγκη, πόσο υπερκινητικά ήταν και πόσο εύκολο τους ήταν να συγκεντρωθούν.

Όπως γράφει ο Πρζυμπίλσκ, τις καλύτερες κοινωνικές σχέσεις και την μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή είχαν τα παιδιά που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια λιγότερο από μία ώρα την ημέρα. Τα ίδια παιδιά αντιμετώπιζαν επίσης λιγότερα προβλήματα προσοχής και υπερκινητικότητας.

Τα περισσότερα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα αντιμετώπιζαν τα παιδιά που έπαιζαν πολλές ώρες video games.

Δείτε επίσης