Οι ομοφυλόφιλες γυναίκες “κορυφώνουν” πιο εύκολα από τις ετεροφυλόφιλες

orgasm 4 andres gynaikesΜια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine επικεντρώθηκε στο πώς ο ερωτικός προσανατολισμός συνδέεται με την επίτευξη οργασμού. Η έρευνα περιέλαβε ανύπαντρους άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ ενώ τα αποτελέσματα ήταν κάπως απρόσμενα.

Οι ερευνητές συνέλεξαν απαντήσεις μέσω 2011 on line ερωτήσεων από 6.151 άνδρες και γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 21 και 65 ετών. Στη συνέχεια εξετάσθηκαν οι απαντήσεις ενός μικρότερου δείγματος -1.497 ανδρών και 1.353 γυναικών- που είχαν σεξουαλικές επαφές κατά την τελευταίους 12 μήνες.  Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να προσδιορίσουν το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και το ποσοστό των οργασμών τους με κάποιο γνωστό τους παρτενέρ σε μια κλίμακα από το μηδέν έως το 100.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, ενώ οι άντρες έχουν οργασμό όταν κάνουν σεξ με ένα οικείο πρόσωπο στο περίπου 85% των ερωτικών τους επαφών, το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι 63%.

Ωστόσο, η συχνότητα του οργασμού παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στις γυναίκες αναλόγως με τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους. Οι ομοφυλόφιλες γυναίκες έχουν οργασμό στο 75% των ερωτικών επαφών τους, οι ετεροφυλόφιλες στο 62% και οι αμφιφυλόφιλες στο 58%. Οι αντίστοιχες διακυμάνσεις στους άντρες είναι πολύ μικρότερες: 86% για τους ετεροφυλόφιλους, 85% για τους γκέι και 78% για τους αμφιφυλόφιλους.

Στο κείμενο της μελέτης, οι ερευνητές γράφουν ότι το υψηλότερο ποσοστό οργασμών στις ετερόφυλες γυναίκες μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι αισθάνονται πιο άνετα και οικεία με το γυναικείο σώμα και ως εκ τούτου, κατά μέσο όρο, είναι σε θέση να απολαμβάνουν περισσότερους οργασμούς.  Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το λεσβιακό σεξ διαρκεί περισσότερο χρόνο, κάτι που επίσης μπορεί να παίζει ρόλο στην επίτευξη του οργασμού.

Ο συγγραφέας της μελέτης Justin R. Garcia ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής και διευθυντής στο Ινστιτούτο Kinsey στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, ανέφερε: “Λίγα είναι γνωστά σχετικά με τον περιστασιακό οργασμό γυναικών και  ανδρών και η σχέση που έχουν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ενηλίκων. Η κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν τις διακυμάνσεις του οργασμού στις σεξουαλικές μειονότητες μπορούν να βοηθήσουν τις συμπεριφορικές θεραπείες”.

Δείτε επίσης